Autor:

Grilovaná nebo pečená špeková zelenina

Snadné
Množství dle chuti
Cuketa  
Lilek  
Paprika  
Dýně  
Rajčata  
Zelené fazolky  
Kedlubny  
Uzený špek
nebo prorostlejší slanina
 
Česnek  
Bylinky
čerstvé nebo sušené dle chuti
 
Koření
nebo kořenící směsi dle chuti
 
Olej
na potření grilu nebo plechu
 
Sůl  
Grilovaná nebo pečená špeková zelenina

Postup přípravy:

Zeleninu očistíme a pokrájíme na plátky silné podle tuhosti zeleniny, například kedlubnu budeme krájet na slabší kolečka než cuketu nebo lilek, rajčata nám budou stačit přepůlená a fazolky necháme celé... Zeleninu námi zvolenou nebudeme solit, pouze jí okořeníme dle vlastní chuti svým osvědčeným kořením nebo bylinkami, nebo na ní položíme slabé plátky česneku, zázvoru... (fantazii se meze nekladou).

Na každý plátek (dílek) zeleniny položíme slabý plátek špeku nebo slaniny a pokládáme na pomaštěný předehřátý gril (tál, grilovací tácky) a zprudka grilujeme nebo zprudka pečeme v předehřáté troubě.

Péct v troubě nebo pod grilem na olejem potřeném plechu můžeme kostky zeleniny s drobně pokrájeným špekem (slaninou) a ochucené dle vlastní chuti kořením nebo bylinkami.

Solíme vždy až nakonec a používáme nejlépe kořenící směsi bez obsahu soli.

Někdo by mohl říct, že se zdravá zelenina promění v nezdravou, ale je také mnoho lidí, kteří jí ochutnali a stali se stálými konzumenty zeleniny, která by předem nemusela projít přes čuníka nebo kravičku.

Podáváme jako zeleninovou přílohu ke grilovanému nebo pečenému masu nebo s čerstvým pečivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou Svěží chutě v kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Grilovaná nebo pečená špeková zelenina

Komentáře

  1. Jitka   05.08.2016 | 9:31 | reagovat |

    Vyzkoušeli jsme jí včera a musím uznat, že chuťově byla zelenina exklusivní <3 a moji chlapi určitě nevyzobávali jen špek, i když se většinou na cuketu nebo baklažán opovržlivě šklebí :-D

  2. Kohoutova   08.03.2016 | 16:33 | reagovat |

    Skvele. Meli jsme jen s chlebem a parada.

  3. Lukyno   05.06.2015 | 12:35 | reagovat |

    Hohohoho, to je něco. Na griltácu s domácí slaninou a grilkořením nemusí ani maso být bezpodmínečně.

  4. Eva Matějková   26.05.2015 | 10:54 | reagovat |

    Byla to velmi chutná součást přílohy. Pekla jsem zeleninu v troubě pod grilem na velikém plechu a k farmářské slanině jsem přidala nakonec i trochu natrhaného oštěpku.

  5. Dana   25.12.2014 | 10:19 | reagovat |

    Takové recepty jsou na nic. Co si ogriluji, to bych si dovolila zvolit i bez návodu, ale když se chci do grilování zeleniny pustit po prve tak, kde se dočtu jak dlouho se peče nebo griluje, to si mohu vycucat z prstu. Dík, jdu hledat jinam. :-P

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt
Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor! Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor!
8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi 8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web