Autor:

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Snadné
Ingredience
Dýně  
Koření
dle chuti: oregano, bazalka, tymián, šalvěj, česnek... nebo směs italského koření
 
Olivový olej
nebo jiný rostlinný
 
Sůl  
Sýr
dle chuti- není nutný
 
Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Postup přípravy:

Množství záleží na počtu strávníků.

Pokud budeme připravovat dýni v troubě, pokrájíme ji na větší kostky, které dáme v jedné vrstvě na plech s pečícím papírem, posypeme kořením, zakapeme olivovým olejem a osolíme. Ihned vložíme do vyhřáté trouby a na vyšší stupeň pečeme dozlatova, během pečení zlehka promícháme, aby se kostky opekly z více stran. Po upečení podáváme s opečenou bagetkou nebo čerstvým bílým pečivem. Můžeme posypat sýrem dle chuti: parmezán, niva, formaggio, ementál...

Pokud budeme dýni grilovat pokrájíme si ji na větší plátky asi 1-1,5 cm tlusté, okořeníme, pokapeme olejem, osolíme a pokládáme na rozpálený gril. Grilujeme z obou stran a podáváme jako pečenou dýni.

*Výborné i jako příloha k masu.

*Pokud se neobejdeme bez masa, můžeme na plech s dýní přidat i kostičky libovější slaniny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 16 x
1-
4.62 16 5 1
Hráškovo-parmazánové suflé Neodolatelné recepty z jarní zeleniny Články z

Komentáře k receptu: Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Komentáře

  1. Miška*   08.02.2013 | 18:27 | reagovat |

    Fígl na loupání dýně bohužel neznám, ale používám dýni Hokkaido a ta se loupat nemusí, slupka v troubě krásně změkne..

  2. Monika   02.11.2012 | 13:35 | reagovat |

    Dýně super! ani jsem nevěřila že jí bude někdo jíst a nakonec jí bylo málo

  3. Vendula   24.10.2012 | 14:46 | reagovat |

    není nějaký fígl jak na dýni? oloupat jí je fakt hrozný :'( a málem jsem to vzdala, ale stálo to za to :-))

  4. Renata Faitová   06.10.2012 | 18:01 | reagovat |

    Dýně byla senzační a to jsem na ní nandala koření na ryby protože jiné jsem doma neměla, kuchyň si teprve zabydluji. Jo a jedla jsem jí vidličkou jen tak a je docela sytá.

  5. dagmara17   05.10.2012 | 13:49 | reagovat |

    Je to vynikající příloha k pečené tresce, také v troubě. Doporučuji :-D 8-) ;-)

    1. recepty73   05.10.2012 | 17:37 | reagovat |

      ...a za čtyři? ...to doporučení moc přesvědčivé není :-\ ...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Chce vás jen do postele? 5 znaků, podle kterých to poznáte! Chce vás jen do postele? 5 znaků, podle kterých to poznáte!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web