Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 17
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • dýně
    • koření dle chuti: oregano, bazalka, tymián, šalvěj, česnek... nebo směs italského koření
    • olivový olej nebo jiný rostlinný
    • sůl
    • sýr dle chuti- není nutný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Množství záleží na počtu strávníků.
2
Pokud budeme připravovat dýni v troubě, pokrájíme ji na větší kostky, které dáme v jedné vrstvě na plech s pečícím papírem, posypeme kořením, zakapeme olivovým olejem a osolíme. Ihned vložíme do vyhřáté trouby a na vyšší stupeň pečeme dozlatova, během pečení zlehka promícháme, aby se kostky opekly z více stran. Po upečení podáváme s opečenou bagetkou nebo čerstvým bílým pečivem. Můžeme posypat sýrem dle chuti: parmezán, niva, formaggio, ementál...
3
Pokud budeme dýni grilovat pokrájíme si ji na větší plátky asi 1-1,5 cm tlusté, okořeníme, pokapeme olejem, osolíme a pokládáme na rozpálený gril. Grilujeme z obou stran a podáváme jako pečenou dýni.
4
*Výborné i jako příloha k masu.
5
*Pokud se neobejdeme bez masa, můžeme na plech s dýní přidat i kostičky libovější slaniny.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Miška*
    Miška* |

    8. 2. 2013 18:27

    Fígl na loupání dýně bohužel neznám, ale používám dýni Hokkaido a ta se loupat nemusí, slupka v troubě krásně změkne..

  • Monika
    Monika |

    2. 11. 2012 13:35

    Dýně super! ani jsem nevěřila že jí bude někdo jíst a nakonec jí bylo málo

  • Vendula
    Vendula |

    24. 10. 2012 14:46

    není nějaký fígl jak na dýni? oloupat jí je fakt hrozný :'( a málem jsem to vzdala, ale stálo to za to :-))

  • Renata Faitová
    Renata Faitová |

    6. 10. 2012 18:01

    Dýně byla senzační a to jsem na ní nandala koření na ryby protože jiné jsem doma neměla, kuchyň si teprve zabydluji. Jo a jedla jsem jí vidličkou jen tak a je docela sytá.

  • recepty73
    recepty73 |

    5. 10. 2012 17:37

    ...a za čtyři? ...to doporučení moc přesvědčivé není :-\ ...

  • dagmara17
    dagmara17 |

    5. 10. 2012 13:49

    Je to vynikající příloha k pečené tresce, také v troubě. Doporučuji :-D 8-) ;-)