Makový koláč se sněhem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 5
      ks žloutek
    • 150
      g moučkový cukr
    • 120
      g máslo
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 2,5
      dl mléko
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • Náplň
    • 250
      g mák mletý
    • 50
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 50
      g rozinky
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 2,5
      dl mléko
  • Sníh
    • 5
      ks bílek
    • 200
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky, práškový a vanilkový cukr vyšleháme s máslem do pěny, přidáme mouku s práškem a mléko. Těsto vlejeme na plech a upečeme na 90%. Potřeme makovou náplní, natřeme sníh a dáme do trouby ještě asi na 15 minut dopéct.
2
Náplň: mák smícháme s práškovým a vanilkovým cukrem, rozinkami a olejem. Spaříme horkým mlékem a vmícháme vejce.
3
Sníh: z bílků vyšleháme sníh a zašleháme do něj cukr. Došleháme na pevný sníh.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nika
    Nika |

    18. 3. 2015 14:38

    V receptu je na můj vkus velké množství cukru, už jsem ho dávala méně, než je napsáno a stejně je koláč hrozně sladký. :-(

  • Nika
    Nika |

    18. 3. 2015 14:38

    V receptu je na můj vkus velké množství cukru, už jsem ho dávala méně, než je napsáno a stejně je koláč hrozně sladký. :-(

  • Hela
    Hela |

    12. 9. 2014 11:39

    :-\ Tento racept má dost nepřesností.Vejce do nádivky?Není v rozpisu. Sníh zapéci na 15 min.-není to moc? :-\ :-\ :-\

  • Helena
    Helena |

    26. 1. 2013 11:27

    Taky bch se chtěla zeptat ohledně té náplně. Jak je to s tím vejcem?? Dějkuji :-)

  • Miška
    Miška |

    1. 9. 2012 21:22

    Hezký den, u náplně máte psáno spaříme mlékem a vmícháme vejce, ale v ingrediencích vejce není.... Prosím o radu, kamarádka ho jednou pekla a byla jsem s mužem přímo nadšená. Děkuji moc

  • dudysek
    dudysek |

    29. 11. 2011 17:15

    Musím tento koláč pochválit, pekla jsem ho podle tohoto receptu již několikrát a vždy se povede a je navíc výborný. Manžel ho často vyžaduje a mák je navíc dobrý zdroj vápníku. Mám ho již přepsaný ve své nej kuchařce :)

  • ivanka
    ivanka |

    12. 6. 2006 07:40

    nemate za co,hlavne,ze se povedlo a chutna..preji krasny den

  • Martina N
    Martina N |

    10. 6. 2006 13:30

    Je to mňamka. Pani ivanka vďaka za radu o tom snehu. Tuším sa mi prvý krát v živote podaril poriadne. Doteraz som ho slabo vyšľahala.Keď budú ríbezle, vyskúšam takéto cesto bez maku s ovocím.

  • ivanka
    ivanka |

    9. 6. 2006 09:50

    kdyz budete pect na vrchni casti v troube,tak musite snizit teplotu a pomalu pect,pekla bych to ale na strednim rostu,kladne tech 15min ,aby se vse poradne dopeklo...nevim,mozna mne pani Terezka opravi,ale takhle si to myslim ja

  • Dagmar
    Dagmar |

    9. 6. 2006 06:59

    Není to dlouho 15 minut se sněhem? Mám podobnou buchtu akdyž vrátím koláč do trouby se sněhem tak max. 4 minuty. děkuji

  • ivanka
    ivanka |

    7. 6. 2006 10:59

    martino-musite vyslehat do tuha a dat dost cukru.aby to bylo leskle a hodne pevne...

  • Martina N
    Martina N |

    7. 6. 2006 09:55

    Toto tiež vyzerá veľmi chutne.Robievam podobný s ovocím ,ale sneh sa mi vydarí málokedy. Obvykle spľasne. Nemáte nejakú fintu aby sa udržal?