Makový koláč z ničeho

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 0.5
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      hrnek voda vlažná
    • 1
      hrnek mák nepomletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky vyšleháme s cukrem a vodou, postupně přilejeme olej, potom přidáme mouku s práškem a mák. Vmícháme sníh z bílků.
2
Těsto vlejeme na vymazaný plech a upečeme.
3
Vrch koláče polejeme citrónovou polevou nebo jen pocukrujeme.
4
Poznámka: koláč křupe pod zuby, protože mák není pomletý.
5
Místo máku můžeme použít kokos, ořechy nebo sekané kandované ovoce
Zařazení: Moučníky Koláče
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dagmar
    Dagmar |

    10. 5. 2014 00:15

    Vyborny, pridala jsem hrstku vlasskych orechu a trosku kokosu. Po upeceni jsem tento rychlo kolac prelila citronovou polevou.

  • Martulinek 17
    Martulinek 17 |

    11. 6. 2013 12:54

    Vyzkoušela jsem s bezlepkovou moukou (namíchala jsem JIzerku, polohrubou kukuřičnou půl na půl) a je vynikající !!! Nikdy jsem netušila jak může být makovec rychlý a jednoduchý. :-)

  • ola
    ola |

    23. 3. 2013 19:00

    Nemůžu sehnat polohrubou mouku (v zahraničí) - snad to nevadí :)

  • Renata87
    Renata87 |

    6. 3. 2013 16:37

    Super rychlí recept a úžasný pro mého syna, který má alergii na mléčné výrobky. Děkuji moc. :-)

  • donalucy
    donalucy |

    22. 2. 2013 10:55

    Výborný i s kokosem a broskvemi, prostě ňamka ke kávě :-)

  • robert
    robert |

    9. 11. 2012 16:57

    vyborny.......nema chybu :-) :-) :-)

  • jaroslav
    jaroslav |

    15. 7. 2012 17:00

    bylo to moc dobry a rychly :-) <:-) :-! :-! :-! :-! :-!

  • jaroslav
    jaroslav |

    15. 7. 2012 17:00

    bylo to moc dobry a rychly :-) <:-) :-! :-! :-! :-! :-!

  • Vendy
    Vendy |

    17. 4. 2011 18:31

    je výborná...ještě jsem do ní přidala nastouhanou pomerančovou kůru a vymačkala půlku pomeranče...fakt nemá chybku. Myslím, že by byla dobrá i s nastrouhanou citronovou kůrou nebo nastouhanými jablky:-)1*

  • Iveta
    Iveta |

    6. 3. 2011 16:08

    Chci se jen zeptat nějaké dobré duše, jelikož budu péct uplně poprvé, tak navím na kolik stupňů vyhřát troubu a na jak dlouho, může mi někdo odpovědět, prosim? Děkuji mockrát

  • zavojnatka107
    zavojnatka107 |

    23. 2. 2011 11:14

    Rychlé,jednoduché a moc dobré

  • zavojnatka107
    zavojnatka107 |

    23. 2. 2011 11:14

    Rychlé,jednoduché a moc dobré

  • zdenula
    zdenula |

    17. 2. 2011 07:33

    holky úúúžasnýý dík za recept! :-*

  • zdenula
    zdenula |

    6. 2. 2011 20:42

    holky je to pecková záležitost dávám mák namočit do vlažné vody aby se nemusel mlít ušetříte si spoustu práce:-))))děkuji za recept) :-*

  • zdenula
    zdenula |

    6. 2. 2011 20:42

    holky je to pecková záležitost dávám mák namočit do vlažné vody aby se nemusel mlít ušetříte si spoustu práce:-))))děkuji za recept) :-*

  • zdenula
    zdenula |

    6. 2. 2011 20:42

    holky je to pecková záležitost dávám mák namočit do vlažné vody aby se nemusel mlít ušetříte si spoustu práce:-))))děkuji za recept) :-*

  • Táňa K.
    Táňa K. |

    26. 3. 2008 20:14

    Hledala jsem něco rychlého, co se jen zamíchá a šup s tím do trouby a narazila jsem na tuto makovou buchetku. Vejce jsem vmíchala celá a místo vody dala mléko. Výsledkem je dobrá a hned hotová buchta. A ta zrnka máku opravdu pěkně křupají.:-)

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    18. 11. 2007 18:26

    Výborná buchta! Pekla jsem ji na klasickém hlubokém plechu. Držela jsem se přesně receptu. Všem moc chutnala. Dávám za 1.

  • Radka Hajdova
    Radka Hajdova |

    28. 9. 2007 14:53

    MOC DOBRÉ, VČERA ODPOLEDNE JSEM HO UPEKLA A DNES UŽ NENÍ. SUPER - RYCHLÉ A DOBRÉ. JEN TEN MÁK JSEM ROZEMLELA.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    13. 6. 2006 12:59

    Ten názov je kvôli tej vode. Do takýchto koláčov sa obyčajne dáva mlieko.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    7. 6. 2006 10:30

    Houba - to jsou suroviny,které má téměř každý doma a myslím,že jich není moc.Je to jeden z levných koláčů,nenáročných na suroviny-asi proto ten název...:o))

  • Martina N
    Martina N |

    7. 6. 2006 09:56

    Tak toto poznám pod názvom koláč pre lenivé žienky:)

  • Houba
    Houba |

    7. 6. 2006 06:40

    Nevím proč "z ničeho", když je použito tolik surovin