Autor:

Jablkový koláč se sněhem

Střední
Ingredience
Cukr krystal 150 g
Hladká mouka 300 g
Tuk 150 g
Vejce 1 ks
Mléko 2 lžíce
Vanilkový cukr 1 ks
Jablka 800 g
Vanilkový pudink 100 g
Skořice  
Sníh
Bílek 4 ks
Moučkový cukr 2 lžíce
Jablkový koláč se sněhem

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Do mísy dáme hladkou mouku, krystalový cukr, vejce, vanilkový cukr, rozpuštěný tuk a mléko. Vypracujeme těsto a necháme odpočinout. Jablka nastrouháme, promícháme s cukrem, s uvařeným pudinkem a skořicí.

Na vymazaný a moukou vysypaný plech dáme těsto, směs jablek a pečeme asi 15-20 minut. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme práškový cukr a šleháme. Sníh dáme na koláč a dopečeme asi 5 minut. Moučník je jemný a dobrý.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
2+
4.18 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 11x)
Castagnaccio do skla Energie na talíři Články z

Komentáře k receptu: Jablkový koláč se sněhem

Komentáře

  1. sutter   08.06.2014 | 15:24 | reagovat | závadný

    Tak podle tohotu receptu je těsto na jednohubku a ze 4 vyšlehaných bílků potřu maximalně čtvrtku formy :'( :'( :'(

  2. emandgemandg   16.08.2013 | 17:34 | reagovat | závadný

    recept je super :) jen jsem misto 100g vanilkoveho pudingu dal normalně 37g (jeden pytlík)

    1. Jana   16.08.2013 | 17:41 | reagovat | závadný

      Podle mně je chyba v receptu, taky bych dala jen jeden. Vypadá dobře a asi ho zkusím.

  3. S.   24.11.2012 | 15:15 | reagovat | závadný

    Vyzkoušeli jsme tento recept a naprostá katastrofa. Postupovali jsme přesně podle návodu a krom toho, že těsta bylo relativně málo, bylo neskutečně tuhé a trhalo se...Říkám si, kde jsme udělali chybu, když jsme dodržovali všechny pokyny v receptu :-\

  4. zdenka   26.09.2012 | 9:51 | reagovat | závadný

    je výborný,plech snědli za jeden den ,ale je ještě lepší druhý den,pokud zbyde ;-)

  5. helabuena   01.09.2012 | 15:33 | reagovat | závadný

    Luxusní koláč,dávám 1. :-)

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web