Omáčka "šufrung" na špagety

Hodnocení:

Moje:

30 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule menší
    • 1
      ks česnek necelý (podle velikosti stroužků tak 6-7 větších)
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks pepř celý 2 kuličky
    • 2
      ks nové koření 2 kuličky
    • 2
      lžíce olej na smažení cibulky
    • 1
      balení gothaj 1 váleček
    • 1
      balení kečup doporučuji Kand kečup s česnekem
    • 200
      g eidam sýr na posypání
    • 1
      balení špagety podle toho kolik kdo sní :-)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli najemno, česnek rozmačkat, Gothaj nameleme (já mám mlýnek, kdo nemá stačí nastrouhat na hrubém struhadle), do hrnce dáme na dno olej, necháme rozpálit a dáme smažit cibulku, dokud nezačne sklovatět.
2
Připravíme si hrnek s horkou vodou. K cibulce hodíme rozmačkaný česnek, trochu promíchneme, ale co nejdříve zalejeme horkou vodou, aby se česnek nepřipálil. Přidáme koření (1 lístek bobkový list, 2 kuličky černého pepře a 2 kuličky nového koření). Dáme pod pokličku, stáhneme teplotu a necháme vařit.
3
Sledujeme, aby se nám nepřipálilo. Ve chvíli, kdy se voda vypaří a zůstane nám kaše, tak je hotovo. Vyndáme koření. Zamícháme namletý Gothaj a přidáme kečup (dle chuti, dávejte méně a ochutnávejte - ale +- tak čtvrt až půl sklenice potřebujete určitě). Zamícháme. Potom už si jen uvaříte špagety, nastrouháte sýr, doohřejete omáčku a hotovo... Není nic jednoduššího.
4
Sice to není nic dietního ani zdravého, ale je to jednoduché a můžete si to připravit na dva dny. :-) A je to opravdu moc dobré.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.