Autor:

Bílá čokoláda do formiček

Snadné
Ingredience
Moučkový cukr 200 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Tuk
(Iva, Omega apod.)
250 g
Vanilkový pudink 2 lžíce
Sušené mléko 100 g
Bílá čokoláda do formiček

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Všechny ingredience vložím do kastrůlku a ve vodní lázni (pro začínající hospodyně to znamená, že tento kastrůlek vložíme do velkého s vodou a tuto zahříváme) ohříváme a mícháme, až se vše spojí v hladkou hmotu. POZOR - ať do té hmoty nestříkne voda z té vodní lázně - srazilo by se to! Připravíme si formičky (mám asi 3 cm vysoké postavičky kluků, holek, mikulášů, pejsků apod. Ale já jsem formičkový maniak - jde to lít i do formiček na pracny nebo do plastové proložky od bomboniéry). Do těch formiček je možno předem nasypat trochu kokosu, nebo barevného máčku či sekaného sušeného ovoce a hrozinek. A pak se to zalije tou „čokoládovou“ hmotou.

Po vychladnutí vyklepneme (mně se osvědčilo šoupnout formičky s čokoládou na cca 15 minut do mrazáku a potom s nimi zakroutit „do vrtule“ - postavičku chytím u hlavy a u nohou, jednou rukou točím od sebe a druhou k sobě) a čokoládka přímo vyskočí.

Upozornění: jednou se mi stalo, že hmota v kastrolu „zgumovatěla“ a nešla nalévat. Nevím, čím se to stalo... Tak jsem z ní vyrobila kuličky, které jsem obalila v práškovém kakau. Na chuti hmota neztratila nic, dokonce po mně za rok tyto kuličky všichni chtěli udělat, ale už se mi nikdy nepodařily :-).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
2+
4.11 9 5 1
Reklama
Tomatové velouté Sváteční pohoštění Články z

Komentáře k receptu: Bílá čokoláda do formiček

Komentáře

  1. Vladimíra Vavrlová   13.12.2014 | 8:35 | reagovat |

    Jednoduchý skvělý recept..zvládájí to 8-leté děti :)) doporučuji viz. recept: Čokoláda se skořicí :))

  2. WeeBear   08.04.2013 | 19:56 | reagovat |

    Čistě otázka, jaká je chuť? Mám nutkání to zkusit, ale připomíná to alespoň maličko čokoládu? :-)

  3. Pavla   13.07.2012 | 15:48 | reagovat |

    Dobrý den,mohu čokoládu dát i do košíčků (papírové)?

  4. Slávka   08.12.2011 | 19:58 | reagovat |

    dnes jsem dělala,míchala jsem to snad 3/4 hodiny a cukr tam snad zkrystalizoval bylo to hrubé,no sní se to,ale jsem z toho zklamaná :-(

    1. renča   09.01.2012 | 14:18 | reagovat |

      :-) ahij nechápu jak ti to mohlozkarenelizovat?Pokud jsi to dělala jen nad ohněm tak jo ale pokud jsi to dělala ve vodní lázni tak výsledek by byl v pořádku upně normální jak má být mě vždy vyšel dělám si svoji a vždy jen podle oka nedávkuji a moučkový cukr mi nikdy neudělal co tobě a už to dělám 20 let a pokaždé jinak když potřebuji méně sladkou dám méně moučky a když sladčí tak přidám a nebo méně kakaa a je to nic se na tom nedá zkazit

  5. Anna Malinová   04.12.2009 | 10:13 | reagovat |

    Cukr se v tuku musí míchat hodně dlouho, aspoň půl hodiny, aby se úplně rozpustil. Neliju čokoládu do formiček, ale do plastových vnitřků od bonboniér, je to rychlý a skvěle se to vyndavá, ale do těch ne úplně tenkých, ty se kroutí, třeba srdíčková od Milky jsou skvělá a dobře to vypadá. Na závěr do "formičky" vtlačím oloupanou mandli.

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit? Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit?
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web