Autor:

Bílá čokoláda do formiček

Snadné
Ingredience
Moučkový cukr 200 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Tuk
(Iva, Omega apod.)
250 g
Vanilkový pudink 2 lžíce
Sušené mléko 100 g
Bílá čokoláda do formiček

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Všechny ingredience vložím do kastrůlku a ve vodní lázni (pro začínající hospodyně to znamená, že tento kastrůlek vložíme do velkého s vodou a tuto zahříváme) ohříváme a mícháme, až se vše spojí v hladkou hmotu. POZOR - ať do té hmoty nestříkne voda z té vodní lázně - srazilo by se to! Připravíme si formičky (mám asi 3 cm vysoké postavičky kluků, holek, mikulášů, pejsků apod. Ale já jsem formičkový maniak - jde to lít i do formiček na pracny nebo do plastové proložky od bomboniéry). Do těch formiček je možno předem nasypat trochu kokosu, nebo barevného máčku či sekaného sušeného ovoce a hrozinek. A pak se to zalije tou „čokoládovou“ hmotou.

Po vychladnutí vyklepneme (mně se osvědčilo šoupnout formičky s čokoládou na cca 15 minut do mrazáku a potom s nimi zakroutit „do vrtule“ - postavičku chytím u hlavy a u nohou, jednou rukou točím od sebe a druhou k sobě) a čokoládka přímo vyskočí.

Upozornění: jednou se mi stalo, že hmota v kastrolu „zgumovatěla“ a nešla nalévat. Nevím, čím se to stalo... Tak jsem z ní vyrobila kuličky, které jsem obalila v práškovém kakau. Na chuti hmota neztratila nic, dokonce po mně za rok tyto kuličky všichni chtěli udělat, ale už se mi nikdy nepodařily :-).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
2
4.1 10 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 10x)
Reklama
Vánočka Jak uplést vánočku Články z

Komentáře k receptu: Bílá čokoláda do formiček

Komentáře

  1. Vladimíra Vavrlová   13.12.2014 | 8:35 | reagovat | závadný

    Jednoduchý skvělý recept..zvládájí to 8-leté děti :)) doporučuji viz. recept: Čokoláda se skořicí :))

  2. WeeBear   08.04.2013 | 19:56 | reagovat | závadný

    Čistě otázka, jaká je chuť? Mám nutkání to zkusit, ale připomíná to alespoň maličko čokoládu? :-)

  3. Pavla   13.07.2012 | 15:48 | reagovat | závadný

    Dobrý den,mohu čokoládu dát i do košíčků (papírové)?

  4. Slávka   08.12.2011 | 19:58 | reagovat | závadný

    dnes jsem dělala,míchala jsem to snad 3/4 hodiny a cukr tam snad zkrystalizoval bylo to hrubé,no sní se to,ale jsem z toho zklamaná :-(

    1. renča   09.01.2012 | 14:18 | reagovat | závadný

      :-) ahij nechápu jak ti to mohlozkarenelizovat?Pokud jsi to dělala jen nad ohněm tak jo ale pokud jsi to dělala ve vodní lázni tak výsledek by byl v pořádku upně normální jak má být mě vždy vyšel dělám si svoji a vždy jen podle oka nedávkuji a moučkový cukr mi nikdy neudělal co tobě a už to dělám 20 let a pokaždé jinak když potřebuji méně sladkou dám méně moučky a když sladčí tak přidám a nebo méně kakaa a je to nic se na tom nedá zkazit

  5. Anna Malinová   04.12.2009 | 10:13 | reagovat | závadný

    Cukr se v tuku musí míchat hodně dlouho, aspoň půl hodiny, aby se úplně rozpustil. Neliju čokoládu do formiček, ale do plastových vnitřků od bonboniér, je to rychlý a skvěle se to vyndavá, ale do těch ne úplně tenkých, ty se kroutí, třeba srdíčková od Milky jsou skvělá a dobře to vypadá. Na závěr do "formičky" vtlačím oloupanou mandli.

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web