Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g kořenová zelenina - mrkev, celer, petržel
    • 200
      g květák nebo brokolice, cca
    • 1,5
      l zeleninový vývar nebo z kostky, cca
    • 60
      g máslo
    • 40
      g hladká mouka cca
    • 3
      ks vejce
    • petrželka nebo pažitka, celerová nať...
    • sůl
    • pepř mletý
  • Přidat můžeme:
    • zelené fazolky
    • brambory
    • houby
    • česnek nebo muškátový květ
    • kedlubna a tak dále

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zeleninu drobně pokrájíme (můžeme i nastrouhat), zalijeme vývarem, osolíme a vaříme doměkka. Zeleninu můžeme před vařením i nejprve krátce osmažit na másle a zalít až poté.
2
Během vaření si připravíme jíškovo-vaječnou zavářku: Máslo necháme roztopit, zaprášíme ho moukou a za stálého míchání uděláme světle růžovou jíšku, do které ihned přidáme rozšlehaná osolená vejce, která v jíšce necháme srazit. Kousky jíškových vajec přidáme do polévky a necháme krátce zavařit, přidáme petrželku nebo jiné bylinky, případně ještě dochutíme a podáváme.
3
Pokud chceme mít zavářku barevnější, můžeme do jíšky přidat i trochu sladké papriky.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.