Autor:

Výborný chléb, který se vždy povede

Střední
Ingredience
Podmáslí 200 ml
Rostlinný olej 2 lžíce
Med 1 lžíce
Ocet 1 lžíce
Sůl
vrchovatá
2 lžička
Pšeničná chlebová mouka 300 g
Žitná chlebová mouka 200 g
Špaldová mouka
nebo jiná celozrnná
100 g
Drcený kmín 2 lžička
Anýz
(drtím válečkem na prkýnku)
2 lžička
Sušené droždí
vrchovatá
1 lžička
Voda
slaná - na potření
 
Semínka
dle chuti na posypání
 
Výborný chléb, který se vždy povede

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Domácí pekárna

Do formy nalijeme podmáslí s vodou, přidáme ocet, olej, med, sůl, vsypeme mouky a koření a nakonec droždí. Program základní - tří hodinový a kůrka střední.

Těsto by mělo utvořit při míchání kouli, která se nelepí na stěny formy, ale není ani příliš tuhá, takže podle potřeby přidáme tekutinu nebo mouku. Po druhém míchání potřeme slanou vodou a posypeme semínky, která trošku přitlačíme. Pak již pekárnu neotvíráme. Podmáslí dá chlebu vláčnost, takže nevysychá :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2+
4.14 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 7x)
Reklama
Fazole, čočka a hrách jsou opravdový energetický zázrak. Nechybějí vám luštěniny? Články z

Komentáře k receptu: Výborný chléb, který se vždy povede

Komentáře

  1. Radka   14.06.2013 | 17:56 | reagovat | závadný

    Tak jsme vyzkoušeli a je moc dobry. Jen místo podmasli dam vodu a do ni dvě lžíce zakysané smetany (tu ve Skotsku podmasli není). Mám dotaz - chlebik je výborný, ale vždycky se mi zdrcne. Možna dávám moc kvasnic? (Jeden sáček 75g). Děkuji :-)

  2. Blanka   07.09.2012 | 19:43 | reagovat | závadný

    chtěla jsem vyzkoušet váš recept,ale bohužel jsem nenašla kolik je potřeba vody poradíte?

    1. Mirka   19.01.2015 | 21:31 | reagovat | závadný

      Ja bych dala nejdriv 50ml vody a uvidite jake to testo bude, pokud to bude tuhe, tak trosinku vody jeste pridejte.

  3. shara   27.03.2012 | 18:22 | reagovat | závadný

    Dobrý den,
    začala jsem dělat recept, ale nikde jsem nenašla, kolik se má dát vody s podmáslím do těsta. Je uvedena pouze voda na potírání. Prosím, poradí někdo?

  4. Jana Sochová   10.09.2010 | 11:56 | reagovat | závadný

    Dobrý a opravdu se povedl.

  5. Mirka G.   07.11.2007 | 19:33 | reagovat | závadný

    Určite dám nabudúce menej medu a fakt mohol byť trošku slanší, hoci ja všeobecne solím menej ale zdal sa mi málo slaný. Ale myslela som, že mám takú soľ, čo je menej slaná.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web