Jednoduché zeleninovo-uzeninové toustové ragú (nejen) na topinky - sterilované

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg paprika očištěné
    • 1
      kg rajčata
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • 0,5
      balení deko - přesypané přes cedník
    • 1
      kg uzenina kvalitní (žádné sojáčky!): kabanos, buřty, špekáčky...
    • sklenice - množství dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyté papriky zbavené semínek a stopek společně s rajčaty (můžou být i oloupaná) a česnekem pomeleme na masovém strojku. Vše dáme do hrnce, přisypeme Deko zbavené hořčičných semínek a pod poklicí dusíme cca 30 minut.
2
Na masovém strojku mezitím pomeleme i oloupanou kvalitní uzeninu, tu pak přidáme do zeleninové směsi, ještě vše společně krátce provaříme a směsí plníme čisté suché skleničky od přesnídávky nebo majolky, pevně je uzavřeme a sterilujeme v hrnci s vroucí vodou (voda do 3/4 skleniček, kterou necháme mírně probublávat) se dnem vyloženým utěrkou, přiklopené zhruba 15 minut. Po vyndání necháme skleničky zchladnout a uložíme je na suchém temném místě.
3
Toustové ragú používáme na osmažené topinky s česnekem, na tousty, jako paštiku... studené a na těstoviny (špagety, vřetena...) ohřáté, ty pak můžeme posypat ještě strouhaným sýrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ALAN GRULICH
    ALAN GRULICH |

    9. 4. 2017 07:03

    JAKOU JSTE POUŽILA PAPRIKU ČERVENOU NEBO ZELENOU

  • Róza
    Róza |

    17. 8. 2016 20:22

    Je to opravdu bezvadný recept. Když jsem ho ochutnala, připomnělo mi to jednu konzervu, kterou jsme si vždycky brávali na dovolenou, když jsme ještě jezdili stanovat. Dávali jsme si jí studenou na chleba i na kolínka a byla to dobrota :-) .

  • Alena Podrabská
    Alena Podrabská |

    3. 8. 2016 16:59

    Výborný recept, který můžu z vlastní zkušenosti vřele doporučit. Na ragú jsem použila polský kabanos. Není tak tlustý jako polský salám a je velmi chutný a dobře okořeněný. Ještě včera jsme je zkusili na špagety a neměly chybu. Zbytek ragú ve skleničkách asi dlouho nevydrží.

  • Hana Slivoňová
    Hana Slivoňová |

    8. 8. 2015 09:18

    Včera jsem je dělala už podruhé. Jsou výborné a jako rychlá večeře budou určitě lepší něž koupená konzerva. Děkuji za recept, možná ještě nějakou tu skleničku udělám a podělím se s dětmi.

  • Hana Slivoňová
    Hana Slivoňová |

    8. 8. 2015 09:17

    Včera jsem je dělala už podruhé. Jsou výborné a jako rychlá večeře budou určitě lepší něž koupená konzerva. Děkuji za recept, možná ještě nějakou tu skleničku udělám a podělím se s dětmi.