Autor:

Jednoduché zeleninovo-uzeninové toustové ragú (nejen) na topinky - sterilované

Snadné
Ingredience
Paprika
očištěné
1 kg
Rajčata 1 kg
Česnek
2 -
3 stroužek
DeKo
- přesypané přes cedník
1/2 balení
Uzenina
kvalitní (žádné sojáčky!): kabanos, buřty, špekáčky...
1 kg
Sklenice
- množství dle potřeby
 
Jednoduché zeleninovo-uzeninové toustové ragú (nejen) na topinky - sterilované

Postup přípravy:

Omyté papriky zbavené semínek a stopek společně s rajčaty (můžou být i oloupaná) a česnekem pomeleme na masovém strojku. Vše dáme do hrnce, přisypeme Deko zbavené hořčičných semínek a pod poklicí dusíme cca 30 minut.
Na masovém strojku mezitím pomeleme i oloupanou kvalitní uzeninu, tu pak přidáme do zeleninové směsi, ještě vše společně krátce provaříme a směsí plníme čisté suché skleničky od přesnídávky nebo majolky, pevně je uzavřeme a sterilujeme v hrnci s vroucí vodou (voda do 3/4 skleniček, kterou necháme mírně probublávat) se dnem vyloženým utěrkou, přiklopené zhruba 15 minut. Po vyndání necháme skleničky zchladnout a uložíme je na suchém temném místě.

Toustové ragú používáme na osmažené topinky s česnekem, na tousty, jako paštiku... studené a na těstoviny (špagety, vřetena...) ohřáté, ty pak můžeme posypat ještě strouhaným sýrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
4.91 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 11x)
Bageta s míchanými vejci Vydatné snídaně nejen na hory Články z

Komentáře k receptu: Jednoduché zeleninovo-uzeninové toustové ragú (nejen) na topinky - sterilované

Komentáře

  1. Róza   17.08.2016 | 20:22 | reagovat | závadný

    Je to opravdu bezvadný recept. Když jsem ho ochutnala, připomnělo mi to jednu konzervu, kterou jsme si vždycky brávali na dovolenou, když jsme ještě jezdili stanovat. Dávali jsme si jí studenou na chleba i na kolínka a byla to dobrota :-) .

  2. Alena Podrabská   03.08.2016 | 16:59 | reagovat | závadný

    Výborný recept, který můžu z vlastní zkušenosti vřele doporučit. Na ragú jsem použila polský kabanos. Není tak tlustý jako polský salám a je velmi chutný a dobře okořeněný. Ještě včera jsme je zkusili na špagety a neměly chybu. Zbytek ragú ve skleničkách asi dlouho nevydrží.

  3. Hana Slivoňová   08.08.2015 | 9:17 | reagovat | závadný

    Včera jsem je dělala už podruhé. Jsou výborné a jako rychlá večeře budou určitě lepší něž koupená konzerva. Děkuji za recept, možná ještě nějakou tu skleničku udělám a podělím se s dětmi.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web