Hovězí na houbách II.

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 82
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek hovězí maso
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 4
      lžíce rostlinný olej nebo sádlo
    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      špetka paprika - sladká
    • vepřový vývar nebo z masoxu
    • 250
      g houby čerstvé nebo mražené
    • 0,3
      l zakysaná smetana
    • 1
      lžička hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na tuku. Vyjmeme a do tuku po mase přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme do růžova. Zaprášíme paprikou, přilijeme trochu vývaru, provaříme a přidáme zpět opečené plátky masa a dusíme za občasného podlévání vývarem témeř do měkka. Potom přidáme na plátky nakrájemé houby (podle chuti opepříme a dosolíme) a dusíme, až je maso i houby měkké. Nakonec zalijeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali lžičku mouky a ještě několik minut povaříme. Podáváme s těstovinami nebo knedlíky.
Zařazení: Maso Hovězí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • dopal69
    dopal69 |

    6. 1. 2016 22:33

    Fajn recept, trošku jiný postup než jsem zvyklý ale bylo to výborné. :-) :-D

  • Janina
    Janina |

    1. 11. 2014 13:06

    Myslím,že každý máme jinou chuť,ale v závěru z toho j hovězí na houác a to je podstatné a co se týká poznámek PROSTŘENO tak se někdy divím,co tam ty lidi chtějí - vařt,pochutnat si,lést někomu po bytě,poznat něco nového nebo jim jde o prachy,někdy je to trapné až ostudné.Pa a dobrou chuť ať je to u čehokoliv c se vám podaří.

  • Jana
    Jana |

    6. 10. 2014 19:54

    Nemam doma kysanou smetanu,nepokazim to kdyz tam dam bily jogurt? Diky :-)

  • petrsved
    petrsved |

    12. 7. 2014 14:06

    :-D někteří ,co zde plkají asi byli v Prostřeno :'( X lidí X chutí i názoru 8-)

  • majkela03
    majkela03 |

    12. 1. 2014 11:05

    Doporučuji plátky masa potřít hořčicí,pak je to luxus! ;-)

  • Martin
    Martin |

    24. 7. 2013 00:31

    Ty jsi hlupák

  • Veru_Recepty
    Veru_Recepty |

    11. 6. 2013 14:13

    ozkoušeno s domácími nakládanými houbami, bez papriky a s rýží jako přílohou a jasná 1, velmi dobré!

  • Jaarynn
    Jaarynn |

    1. 6. 2013 12:37

    dnes jsem to dělal, nedal jsem tam tu papriku..... DOBRÉ

  • Jana
    Jana |

    31. 5. 2013 08:27

    Pochybuji,že by autor fotky knedlíky kupoval,vaří rád a knedlíky umí taky.Fotky má i u knedlíků.Co umíte vy :-\ ?

  • hanimira
    hanimira |

    5. 12. 2012 12:21

    dělala jsem dle receptu a bylo to mňam mňam

  • Pavlík
    Pavlík |

    4. 11. 2012 08:47

    Ty kupované knedlíky na fotce - hm...zaručené kuchařské umění... :-)

  • .....
    ..... |

    12. 10. 2012 19:07

    Máš snad něco proti Moravákům?!... A jestli sis nevšiml/a, tak v receptu nestojí Hovězí s houbovou omáčkou... Si to dělej podle svého... když to chutná dobře, nechápu reakce jako jsou tvoje... ty trapné...

  • anonym
    anonym |

    10. 5. 2011 15:59

    Prestante prudit, bud vam to chutna a nebo ne. Jestli ne, napiste lepsi recept nebo mlcte!

  • Nora
    Nora |

    8. 4. 2011 11:00

    Jestli je to podle pani Vencove tak to nikdy nema chybu...

  • zuzkz
    zuzkz |

    19. 3. 2011 17:58

    je to vyborné ale po dovaření jsem tam přidala jednu tatra mliko neslazené,je to více omáčkové a jemnější,a vymechala jse,m tu papriku

  • MartikK
    MartikK |

    11. 3. 2011 16:04

    Moc dobré, hlavně pokud necháte rozležet do druhého dne.

  • recepty73
    recepty73 |

    16. 1. 2011 09:29

    Ikdyž jsem dal jen špetku papriky,vadila mi tam.Dobré je do základu použít vysmaženou slaninu,jinak dobrý... ;-) .

  • ano šefe
    ano šefe |

    11. 1. 2011 12:08

    tak takhle se vaří tak na moravě ale do hub papriku to si snad děláte p....

  • ano šefe
    ano šefe |

    11. 1. 2011 12:07

    do houbové omáčky papriku??? :-D

  • casi
    casi |

    12. 11. 2010 11:51

    Výborné!!! Držela jsem se receptu a je to opravdu super! Hned si přidávám do oblíbených. Moc díky. ;-)

  • MARIE PÍSKAČOVÁ
    MARIE PÍSKAČOVÁ |

    25. 10. 2010 08:37

    OPRAVDU VÝBORNÉ. MOC JSME SI POCHUTNALI, DOPORUČUJI VYZJKOUŠET :-) ;-)

  • marie
    marie |

    23. 10. 2010 12:05

    výbornej recept opravdu to zkuste..masíščko tak tu hodku dusit aby bylo pekne mekoucky.jinak sme si pochutnaly a jako prilohu jsme zvolily ryzi. ;-)

  • Marcel Kuska
    Marcel Kuska |

    17. 8. 2010 14:11

    Výborný recept,jen s cibulí jsem dal osmahnout rozmáčklý česnek,snítku rozmarýnu a bazalky.Nakonec jsem zahustil moukou rozpuštěnou v mléce.Vynikající pochoutka.Doporučuji.

  • Markéta Loudová
    Markéta Loudová |

    29. 5. 2010 21:22

    Výborný recept,můžu jedině doporučit!Jen jsem dala houby sušené..

  • Petra Gabková
    Petra Gabková |

    24. 5. 2010 12:17

    Skutečně báječná delikatesa. Děkuji za inspiraci.

  • Zuzana Chludilová
    Zuzana Chludilová |

    18. 5. 2010 02:01

    Nemělo to chybu!Mňamka!

  • katerina melicharova
    katerina melicharova |

    15. 3. 2010 22:08

    nejlepsi co jsem kdy ukuchtila. pritelovi to tak chutnalo ze o tom mluvil vsem kamaradum takze jsem to pro ne musela varit druhy den znovu :-))))

  • Zuzana Pilcová
    Zuzana Pilcová |

    6. 2. 2010 13:04

    Dneska jsem dělala na oběd moji rodince a móc jim to chutnalo.Akorát jsem použila vepřové maso a 12% smetanu a byla to mňamka.Příště zkusím i z hovězího. Dávám velkou jedničku.

  • Helena Pawlasová
    Helena Pawlasová |

    7. 12. 2009 17:33

    super recept, delala jsem hovezi na houbach poprve, a olizovali jsme se az za usima :) hodnotim 1

  • Michal P.
    Michal P. |

    4. 12. 2009 09:05

    delal jsem to dneska s ryzi basmati a pridal jsem tam cervenou papriku, kterou jsem nasel v lednicce. zbylo mi trosku takze bude na veceri i zitra. vynikajici :-)

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    9. 8. 2009 14:43

    Helus, děkuji, příště to určitě zkusím, tak jak píšete :-)

  • helus helus
    helus helus |

    9. 8. 2009 03:45

    Vennys, ja pri zahusťovaní s kyslou smotanou postupujem takto: Do misky si nalejem kyslú smotanu, dobre to metličkou rozmiešam s múkou a prilejem za stáleho miešania šťavu z vareného mäsa /resp. polievky ak robím napr. šošovicovú polievku nakyslo/, a poriadne to v miske metličkou rozmiešam. Až potom to za stáleho miešania nalejem do pripravovaného mäsa resp. polievky. Nestalo sa mi, aby sa vytvorili hrčky či iné nežiadúce útvary v pripravovanom pokrme.

  • Jitka Mezerová
    Jitka Mezerová |

    29. 7. 2009 08:38

    Dávám za jedna! Nikdy jsem nic houbového nevařila, protože sama houby nemůžu. Odjížděla jsem ale na týden na dovolenou a chtěla jsem navařit příteli jídlo do zásoby. Tohle měl jako překvapení a moc mu to chutnalo, protože mi ještě ten den přišla pochvalná sms :-)

  • Amy -
    Amy - |

    26. 7. 2009 09:42

    Kromě jiného se to dá vyřešit tak, že omáčku napřed okyselíte, například citrónem a pak za stálého míchání přilijete sladkou smetanu nebo šlehačku. Ta má kvůli nižšímu obsahu bílkovin mnohem menší náchylnost ke srážení a mimo to, to co se dnes vydává v mnoha případech za kysanou smetanu, nemá s kysanou smetanou mnoho společného. Smetana má sestávat zejména z emulgovaného tuku. Pokud jste koupila například "smetanu light" , koupila jste v podstatě odtučněné kyselé mléko. Není divu, že se něco takového v omáčce srazí.

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    25. 7. 2009 14:38

    Konečně jsem také vyzkoušela. Musím říct, že to byla vynikající omáčka!!!! Dělala jsem s rýží. Jen bych se chtěla zeptat, jak docílit toho,aby se z kysané smetany neudělali pucíčky v omáčce. Zašlehávala jsem to přitom metličkou.1*.

  • marie mateju
    marie mateju |

    4. 7. 2009 14:35

    vynikající,měli jsme dnes k obídku.Jasná 1.

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    23. 3. 2009 07:15

    Uvařila jsem v sobotu k obědu z hovězího předního a musím chválit ! K tomu jsme měli bramborové knedlíky a nemělo to chybu! Ještě zbylo na dnešek.... Určitě budu vařit pravidelně! Díky za výborný recept.

  • Petra Ondřejičková
    Petra Ondřejičková |

    8. 3. 2009 11:40

    Uzasny recept, moc dekuji autorce...

  • Barien M
    Barien M |

    8. 3. 2009 11:27

    Opět u nás slavil úspěch, tentokrát s hovězím...

  • Zora Stříbrná
    Zora Stříbrná |

    26. 2. 2009 14:08

    Dnes jsem dělala a opravdu moc dobrý recept, dělala jsem dvojitou dávku, je nás moc :-) a ´myslím, že klukům bude moc a moc chutnat. Děkuji autorce, jednoduché a vynikající!

  • Jiřina Čechová
    Jiřina Čechová |

    21. 2. 2009 20:10

    Mám zrovna koupené masíčko, tak to zítra vyzkouším. zní to moc dobře. Jinak ke komnetáři paní veroniky - já mám od vánoc papiňák a nedám na něj dopustit....mamaso je za 40 min. úplně měkké

  • Martina Voldánová
    Martina Voldánová |

    21. 2. 2009 12:32

    Teď jsme tu dobrotu dojedli. Bylo to vynikající až tak, že se mi můj přítel sám nabídl, že umyje nádobí. Dávám velikou 1*

  • Bara Prchalova
    Bara Prchalova |

    20. 2. 2009 17:40

    Vynikající - musela jsem bránit vlastním tělem, abych to sama nesnědla, než přijde manžel z práce :-D dávám 1

  • Lucie Sobotková
    Lucie Sobotková |

    5. 2. 2009 12:30

    Vynikající, dělala jsem dnes poprvé a je to lahoda

  • Di -
    Di - |

    5. 2. 2009 07:20

    Veroniko, hovězí plátky nebo kostky dusím hóóódně pomalu. To znamená na nejmenší možný výkon vařiče, aby tekutina jen tak trochu bublala. A pak musíte vydržet až do konce, to znamená 2 hodiny i více. Ale jak píše Terezka, s některým masem nenaděláte nic, i kdybyste ho rozdupala!

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    5. 2. 2009 07:00

    Veronika, možno chyba bola iba v tom, že ste mäso zle narezali, mäso musíte krájať vždy priečne cez vlákno, aby ste rozrezali svalové vlákna. Možno nie je chyba vo vašej práci, ale išlo o mäso zo starej dojnice. Keď kupujete hovädzie mäso, kupujte mäso z býčka, je chutnejšie a nebude staré. A s tým pripálením si nič nerobte, každému sa to už stalo:))) Kúpte si kuchynské minútky a vždy si ich natiahnite. Zvonenie vám nedá zabudnúť. Držím palce, nech to najbližšie vyjde lepšie:)))

  • Veronika Vařeková
    Veronika Vařeková |

    4. 2. 2009 22:20

    Lidičky pomoc...vůbec se mi to nepovedlo. Koupila jsem hovězí roštěnou a dusila asi 2h, pořád to bylo jako žvýkačka...pak na chvilku odběhla, voda se mi mezitím kompletně vypařila a to byl konec...spálený hrnec a jídlo zkažené...ach jo...kde byla chyba?

  • Lucie F.
    Lucie F. |

    13. 12. 2008 18:01

    Prave jsem dovarila as je to vyborne!

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    4. 11. 2008 08:57

    Hovězí maso na houbách, to je klasická dobrota a teď není zapotřebí ani dávat žampiony z konzervy, když roste tolik krásných suchohřibů!!! Aspoň u nás na Vysočině. Je to nádhera - procházka v lese a k tomu houbičky, perfektní !!:))

  • Monika Š.
    Monika Š. |

    1. 11. 2008 12:27

    Taky bych chtěla někdy vymyslet tak jednoduchý recept a přitom je to tak výtečný pokrm :) Použila jsem žampióny z kozervy a fakt výborné s těstovinami.

  • Michaela Ferjani
    Michaela Ferjani |

    13. 9. 2008 16:23

    Vynikající recept, na manželovo přání jsem ho dělala minulý týden hned 2x :-)

  • Lenka S.
    Lenka S. |

    15. 8. 2008 12:02

    Recept vypadá velice dobře,tak to zkusím dnes k večeři. Zakysanou smetanu používám ráda, tak ji určitě nevynechám.

  • Martina Kratochvílová
    Martina Kratochvílová |

    12. 8. 2008 13:23

    Výborné, úžasný koncert chutí.

  • Jitka Hrubanova
    Jitka Hrubanova |

    11. 7. 2008 14:19

    Absolutní delikatesa. držela jsem se receptu a tentokrát chválil i manžel, který chválí pouze vyjímečně.

  • Barien
    Barien |

    14. 6. 2008 11:55

    Mňam, dělala jsem poprvé a hned se povedlo. Akorát jsem dělala z vepřového a ne hovězího.

  • Zdenka Korábová
    Zdenka Korábová |

    15. 2. 2008 17:38

    Hovězí na houbách mám moc ráda, dělám vždy větší mnozství a nedávám papriku, ale divoké koření a slaninu, jeden den s rýží a na podruhé přidám smetanu a přílohu houskový knedlík a nebo rýži. Čili pokračovací jídlo.

  • jana stastna
    jana stastna |

    15. 2. 2008 14:27

    jen tu smetanu jsem nedala a bylo to super.

  • Michael Pošta
    Michael Pošta |

    12. 1. 2008 22:50

    Ja sem jeste pridal trosku kminu a smetany dal mene.

  • Ájka
    Ájka |

    11. 10. 2007 16:56

    dneska jsem za naším barákem našla velkýho praváka a přemýšlela, jak ho zpracovat, takže dneska bude k večeři s vepřovou kotletou podle tohoto receptu

  • Gábina Chotašová
    Gábina Chotašová |

    31. 8. 2007 21:53

    Vařila jsem maso se žampiony v tlakáči asi 50 minut a výsledkem bylo měkunké masíčko a výborná omáčka. Nedávala jsem kysanou smetanu, zahustila jsem pouze mouku. Příloha byla rýže, fakt mňamka.

  • hana Valentová
    hana Valentová |

    20. 8. 2007 19:46

    Píšu sice trochu se zpožděním, ale oběd se povedl, dala jsem i zakysanou smetanu, ale upřímně by to bylo lepší asi bez ní, alei tak to byla samozřejmě mňamka.

  • hana Valentová
    hana Valentová |

    18. 8. 2007 11:30

    masenko se k sobotnímu obědu už dělá, jen nevím, zda si troufnu na tu zakysanou smetanu...

  • Kacci
    Kacci |

    22. 2. 2007 18:12

    moc moc dobre,taky jsem to delala s zampiony a priloha byla ryze.

  • skriatok
    skriatok |

    19. 2. 2007 15:30

    ja davam sladkou smetanu a horcici,a le miluju to jidlo!! jen mit vic hub.. v praze jich kolem panelaku moc nesezbiram a v lese se zahadne schovavaj :)))

  • Tereza Martínková
    Tereza Martínková |

    28. 9. 2006 21:11

    Móóóc dobré!!Jen jsem místo hovězího masa použila vepřové a do smetany přidala nasekanou pažitku....měli jsme s rýží dnes k obědu a rodinka se olizovala až za ušima:-))Díky!

  • Lucie Hirtova
    Lucie Hirtova |

    4. 7. 2006 02:00

    Ja trosku recept pozmenila, nebot jsem mela k dispozici jen kureci prsa a taky jsem pouzila houbovy bujon misto masoxu. Vysledek - vyborna basta! :-) Diky za recept!

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    15. 6. 2006 14:59

    Mela jsem plechovku hub v kremove omacce, tak jsem je pouzila a nedavala jsem uz smetanu. Osobne se po houbach muzu utlouct a jim je skoro obden, tudiz tento recept je neco pro me. Jako prilohu jsem pouzila ryzi a opravdu jsem si pochutnala. Davam za 1!

  • Misa K.
    Misa K. |

    11. 6. 2006 16:46

    Mela jsem jen mrazene houby. takze jsem je podusila na osmahle cibulce a papriku, vyvar a osmahle maso pridala na ne. Bylo to vynikajici, rychle a "eintopf".

  • Anna Valentova
    Anna Valentova |

    10. 6. 2006 21:34

    Moc dobrý jídlo , já kombinuju sušené houby se žampiony,a přílohu vařím rýži.

  • Aja
    Aja |

    8. 6. 2006 22:40

    dělám stejným způsobem, ale ne z hovězího, ale z plátků vepřové krkovičky, je to ještě lepší

  • Anonym
    Anonym |

    8. 6. 2006 22:39

    moc dobré i se žampiony

  • Pískle
    Pískle |

    7. 6. 2006 12:09

    Už se mi zbýhají sliny...... Díky za tip.

  • Zuzka
    Zuzka |

    8. 10. 2005 11:22

    Pro Áju: Vůbec nevadí, že ty houby jsou už podušené na tuku, jen stačí pak dát o trošku méně tuku pod maso.

  • Fleur
    Fleur |

    4. 10. 2005 19:35

    Tohle jídlo znám a moc nám chutná, dávám ještě do smetany nasekanou pažitku

  • Aja
    Aja |

    4. 10. 2005 19:34

    Mohu dát houby mražené udušené na tuku? Prosím odpovězte! Děkuji

  • Anonym
    Anonym |

    4. 10. 2005 19:33

    Nedávají se tam ty houby moc pozdě? Jsou měkké?!