Autor:

Třešňové rizoto

30 minut PT0H30M
Střední
Porce: 6
Ingredience
Třešně 500 g
Olivový olej 1 lžíce
Rýže
rizotová
400 g
Zeleninový vývar 1,25 l
Jarní cibulka 1 svazek
Smetana ke šlehání 5 lžíce
Parmazán 100 g
Sůl  
Pepř mletý  
Třešňové rizoto

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z rýže

Třešně opláchněte, zbavte stopek a vypeckujte. V kastrolu rozehřejte olej třešně na něm krátce osmažte. Vsypte rýži, osolte a opepřete, promíchejte, vlijte 200 ml vývaru a za stálého míchání nechte odpařit. Až rýže vsákne vývar, přidávejte po částech další a vždy ho nechte vsáknout. Celkem vařte asi 20 minut, po této době by mělo mít rizoto správnou krémovitou konzistenci, zrnka rýže by ale měla zůstat na skus pevná. Očištěné cibulky nakrájejte nadrobno a 5 minut před koncem varu přimíchejte spolu se smetanou k rizotu. Posypte hoblinkami parmazánu a ihned podávejte.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bramborový šumavský toč se zelím Recepty na víkend: Lidová domácí čtveřice Články z

Komentáře k receptu: Třešňové rizoto

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit! 5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit!
Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám? Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám?
Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp? Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web