Autor:

Třešňové rizoto

30 minut PT0H30M
Střední
Porce: 6
Ingredience
Třešně 500 g
Olivový olej 1 lžíce
Rýže
rizotová
400 g
Zeleninový vývar 1,25 l
Jarní cibulka 1 svazek
Smetana ke šlehání 5 lžíce
Parmazán 100 g
Sůl  
Pepř mletý  
Třešňové rizoto

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z rýže

Třešně opláchněte, zbavte stopek a vypeckujte. V kastrolu rozehřejte olej třešně na něm krátce osmažte. Vsypte rýži, osolte a opepřete, promíchejte, vlijte 200 ml vývaru a za stálého míchání nechte odpařit. Až rýže vsákne vývar, přidávejte po částech další a vždy ho nechte vsáknout. Celkem vařte asi 20 minut, po této době by mělo mít rizoto správnou krémovitou konzistenci, zrnka rýže by ale měla zůstat na skus pevná. Očištěné cibulky nakrájejte nadrobno a 5 minut před koncem varu přimíchejte spolu se smetanou k rizotu. Posypte hoblinkami parmazánu a ihned podávejte.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Sezona jarních dobrot Sezóna jarních dobrot: Využijte čerstvou zeleninu, bylinky a mladé maso Články z

Komentáře k receptu: Třešňové rizoto

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web