Brokolice na španělský způsob

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 29
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brokolice
    • 500
      g brambory
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks rajčata
    • paprika - sladká
    • 3
      česnek
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • sůl
    • olej
    • voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, zaprášíme sladkou paprikou. Přidáme na kolečka nakrájené syrové brambory (pokud jsou nové, nemusí se ani loupat) a podlijeme trochou vody. Když jsou brambory poloměkké, přidáme na růžičky rozebranou brokolici, pokrájená rajčata a na tenká kolečka nakrájený česnek. Lehce promícháme. Povaříme, až všechna zelenina změkne. Nakonec přidáme kysanou smetanu a osolíme.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • JRut
    JRut |

    19. 10. 2014 18:20

    Za vzhled 2.

  • Cardová
    Cardová |

    30. 11. 2012 08:45

    Výborný!

  • tanadas
    tanadas |

    27. 11. 2012 12:54

    Na taliri to bylo docela nevzhledne, ale chutnalo nam.

  • tanadas
    tanadas |

    27. 11. 2012 12:54

    Na taliri to bylo docela nevzhledne, ale chutnalo nam.

  • Suffran
    Suffran |

    11. 7. 2011 13:19

    Výborné, já akorát namísto rajčat dávám houby - hlívu nebo žampiony. Není to tak kyselé.

  • cioccolatino
    cioccolatino |

    2. 5. 2011 14:41

    Dneska to delam podruhe. Je to moc dobre. Rajcata jsem oloupala, pridala chilli a kokosove mleko. Minule byla jenom zeleninka. Dneska jsem pridala i kureci prsicka. Mnam <3

  • MartikK
    MartikK |

    28. 3. 2011 13:56

    Opravdu moc dobré, ani jsem nesolila. Přidala jsem i kukuřici. Dávám za jedna.

  • JanaGrocholova
    JanaGrocholova |

    12. 3. 2011 10:52

    Jeden z mých nejoblíbenějších receptů. Toto jídlo má ráda celá rodina.

  • Petra
    Petra |

    29. 11. 2010 13:53

    Přidala jsem trochu šunky a místo smetany použila kokosové mléko a celá rodinka si pochutnala :-) :-) :-)

  • fabian
    fabian |

    30. 10. 2010 14:46

    Nejsem zadny kuchar a jidlo bez masa pro me neni moc jidlo, tak tohle jsem zvladnul a bylo to jedle:)

  • Pilar
    Pilar |

    28. 10. 2010 13:59

    Jsem spanelka,andalúsa a opravdu ve spanelske kuchyni je kysela smetana neznama.Urcite to chutna take se sladkou a eventuelne trochu zostrit peperonkou.Kdyz pouzijete olivovy olej (virgen extra) mate hned vice spanelske (stredozemni) chuti.¿ A co takhle zkusit misto smetany kokosove mleko ?

  • ilis ilis
    ilis ilis |

    18. 2. 2009 13:25

    Zakysanou smetanu není problém si doma vyrobit.Do 250ml 33% smetany vymačkejte z 1/2 citronu šťávu,zamíchejte a během chvilky smetana zhoustne.Od smetany z obchodu téměř k nerozeznání...

  • Šárka Š
    Šárka Š |

    18. 2. 2009 04:51

    Zajímavý recept, určitě vyzkouším. Jen malou poznámku k názvu, tu zakysanou smetanu ve Španělsku nekoupíte...Zkusím ji nahradit jogurtem.

  • Lída K.
    Lída K. |

    8. 3. 2008 13:32

    S chlebem a syrovou zeleninou chutná výborně, něco jako zeleninový chuláš:-) Solí ani dalším kořením jsem nešetřila. Brokolici je potřeba přidat spíš dřív, aby se brambory nakonec nerozvařily. A s vodou opatrně.

  • Myška
    Myška |

    27. 2. 2008 18:46

    Mě to teda chutnalo moc. Vkládám do svých receptů...akorát jsem tam přidala šunku - to aby to jedl i můj chlap :-)

  • Mirka
    Mirka |

    17. 2. 2008 12:30

    Zdravé a dobré! Mně osobně to moc chutnalo, ale nevím jak bych se tímto jídlem zavděčila chlapům doma. :-/

  • Marie
    Marie |

    10. 1. 2008 12:01

    Skoda, ze ve Spanelsku neni k dostani kysana smetana...

  • Miloslava Odvářková
    Miloslava Odvářková |

    8. 1. 2008 14:05

    Výborné! Z brokolice jsem zatím opakovala asi 4 jídla, což už mi nestačilo, tak jsem zkusila tohle, neboť recept vypadal slibně, a nezklamalo to! Super a díky!

  • Katka Sequensová
    Katka Sequensová |

    4. 1. 2008 21:33

    Hang: Je pravda, že to co se píše v receptu a obrázek nějak nesouhlasí ;o) Ale obojí vypadá lákavě! Možná je na obrázku i sýr, ten by neměl chybět!!!!!!

  • Anonym
    Anonym |

    24. 11. 2007 18:48

    come

  • Mata Jureková
    Mata Jureková |

    24. 11. 2007 12:01

    Jednoduché a výborné.

  • Hang
    Hang |

    21. 10. 2007 09:57

    super věc, i když jsem se nejdřív kombinace brokolice + rajčata bála... fakt ňamkózní :)

  • Jakub Hrib
    Jakub Hrib |

    30. 9. 2007 19:51

    Můžu se autorů zeptat, k jakému jídlu je ta fotografie? Rozhodně to není jídlo z receptu. Na fotce je snad nějaká brokolice, šunka, kukuřice a pečené brambory...vypadá to lákavě a rádi bychom vyzkoušeli, pomožte...:((

  • Natka
    Natka |

    16. 8. 2007 16:30

    Milé dámy a páne...měli byste si to po sobě pořádně pečíst...jak už recepty, tak komentáře k nim, tolik hrubek a gramatických chyb, to jen tak někdo neudělá... Šílené

  • Jana D
    Jana D |

    12. 6. 2007 12:42

    Dobrý den, děkuji za výborný recept. Trochu jsem ho pozměnila zapečením v troubě, přidala jsem ještě navrch pár plátk sladšího tvrdého sýra (např.královský) a rajčata jsem vynechala a raději si z nich k té dobrůtce udělala salát:) Děkuji

  • Anonym
    Anonym |

    23. 5. 2007 17:59

    Minulý týden jsem pekla v troubě - pokrájené napůl uvařené brambory + syrová rajčata + jen cca 2 minuty povařená brokolice, na drbono usekaný česnek, vše zalito bílý jogurtem ochuceným podravkou a bylinkami, a nakonec posypáno strouhaným sýrem v zapékací vymazané a vysypané misce odhadem 15-20 minut.

  • anemone
    anemone |

    23. 5. 2007 16:08

    přidala jsem ještě chilli papričku a bylo to výborné, díky za tip

  • olga lisáková
    olga lisáková |

    6. 1. 2007 12:46

    Tak nevím... Asi máme jiné chuťové preference, moc jsme si nepochutnali. Přidala jsem pepř a žampiony to dle mého taky nevytrhnou. Zato dětem překvapivě chutnalo. A to nejsme masožravci a bez masa se obejdeme. Ale co jednomu nechutná, může být pro druhého lahůdka. Proti receptu žádná výtka, je to jen otázka chutí.

  • Heduš
    Heduš |

    23. 4. 2006 13:49

    Vynikající. Dle předchozích rad jsem přidala čerstvé žampiony a trošku podravky, pepře.

  • Anonym
    Anonym |

    22. 2. 2006 11:46

    Ja by som to viac ochutila, pridala by som viac cesnaku a keďže je to na španielsky spôsob, tak aj trocha štipľavej papriky.

  • michal
    michal |

    22. 2. 2006 10:00

    brokolici miluji ale toto bylo nijaké . poprvé jsem to zkusil se smetanou,napodruhe s ketchupem.

  • Marti
    Marti |

    20. 2. 2006 19:10

    Na prvni pohled po uvareni to vubec nevypada lakave, ale jedle to je a i dost chutne. Jelikoz jsem tehotna, tak jsem si k tomu dala vajicko na tvrdo a moc jsem si pochutnala.

  • Hana Lajzova
    Hana Lajzova |

    4. 2. 2006 16:17

    Tuto dobrůtku jsem si dnes vařila na oběd a velice jsem si pochutnala. Jen jsem zeleninu trošičku rozvařila, ale i tak to byla mňamka.Díky za jednoduchý a chutný recept.

  • Jana Burešová
    Jana Burešová |

    2. 2. 2006 21:11

    Pro Magdinu: Pry pokud se z cesneku vyloupne ten klicek co je uprostred, nemel by byt tolik nadymavy. Vyzkousela jsem a zda se mi, ze funguje. Svagrova ma dvouletou holcicku a uz parkrat zkusili i jidlo s takto upravenym cesnekem a dobre. :-)Jinak recept dobry. :-)

  • evaf
    evaf |

    24. 1. 2006 21:57

    Preju hezky den. Musim se pridat k oslavnym projevum.Myslim, ze pridani kecupu nebylo to prave.Prave smetana dal jidlu jemne nakyslou zajimavou chut. A burtgulasi se muj vytvor opravdu nepodobal. Uvazuji, ze priste pridam zampiony :-)

  • Jiri Antos
    Jiri Antos |

    22. 1. 2006 14:54

    Spocatku to vypadalo hrozne, ale potom se to zlepsilo ... trosku jsem to upravil a misto smetany jsem tam dal ketchup, a docela se to da jist .... prirovnal bych to trosku k burtgulasu ... :-)

  • nastěnka z Brna
    nastěnka z Brna |

    20. 12. 2005 12:40

    moc dobré. dokonce i můj drahý, který většinou tvrdí, že zelenina je pro něj toxická, si pochutnal. potom se divil, "to tam vážně nebylo maso? že jsem si ani nevšiml..." :-) Jen jsem ještě přidala trošku pepře, podravky a nakonec trochu jíšky, bylo to málo husté - asi jsem dala moc vody...

  • zdenka
    zdenka |

    16. 12. 2005 14:08

    Já bych řekla mnoho povyku pro nic! Je to tu samá chvála, ale já i manžel jsme se shodli, že je to takové nijaké, nevýrazná chuť, prostě tomu něco chybí...

  • magdina
    magdina |

    15. 11. 2005 08:50

    Večer jsem to uvařila na dnešek-jenjsem musela brokolici i brambory pokrájet na kousky protože to dnes na oběd budou mít naše dvojčata, která ještě nemají 2 roky. Taky jsem vynechala česnek. Tak uvidím až přijdu z práce co se dozvím od manžela-jestli jemu i dětem chutnalo. Mně to chutnalo a bylo to zas něco jiného.

  • Libi
    Libi |

    13. 11. 2005 15:17

    Když jsem přidala smetanu trochu jsem se lekla toho jak to vypadá.... Ale chuťově fakt super!

  • Martina
    Martina |

    7. 11. 2005 16:07

    Také jsem byla nejdříve skeptická a ze začátku to vypadalo jako nepříliš vábný "eintopf", ale jak se přidá smetana a jídlo získá hustší krémovou konzistenci, láká k ochutnání a chuťově je naprosto výborné!!! Určitě si brokolici takto zase brzy připravím :-)

  • Hanka
    Hanka |

    21. 10. 2005 08:02

    Tak to byla opravdova dobrutka!!!!

  • Hanka Luk
    Hanka Luk |

    25. 9. 2005 14:30

    moc povedené!

  • dave
    dave |

    21. 9. 2005 18:45

    tak to je žraso,jako, že se počítám k masožroutum, tak tato chalka mě překvapila. vynikajícííííí. jen jednu poznámku. příště bych napsal kolik je trochu vody, páč jsem jí tam dal větší trochu a byla to spíš polívka. ale jinak super

  • dave
    dave |

    20. 9. 2005 15:55

    dneska si to dam k večeři pak se uvidí

  • Hanka Bořilová
    Hanka Bořilová |

    22. 7. 2005 06:01

    je to velice jedlá kombinace s květákem i pekně barevná

  • lenka zilkova
    lenka zilkova |

    20. 7. 2005 16:21

    nechutnalo mi to.nevýrazbá chutˇ.nic extra.L

  • Martin + Jana D.
    Martin + Jana D. |

    17. 7. 2005 13:39

    práve dojedáme a stále si len pochvalujeme :)

  • Alena
    Alena |

    29. 6. 2005 08:09

    Tak je odzkoušeno, ale nebyla to brokolice, byl květák a vůbec to nevadí. Je to vynikající lehké a žravé. Příště zkusím s brokolicí i s květákem.... nňam

  • Hanka
    Hanka |

    28. 6. 2005 13:17

    hmmmm je to opravdu dobrota - nejdřív jsem byla skeptická, kombinace rajčata a brokolice mi většinou moc nešmakuje, ale tohle je fakt žůžo ;o)

  • Lenka K.
    Lenka K. |

    3. 6. 2005 20:11

    Tohle je opravdu mňamka! Je to recept mojí mamky a kdo má rád brokolici, přijde si na své:-)

  • Alik
    Alik |

    3. 6. 2005 12:40

    Tak tohle mám ráda ňam