Autor:

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Snadné
Porce: 5
Ingredience
Hovězí kližka 700 g
Olej
cca
2 lžíce
Uzený špek
jemně pokrájený
70 g
Sůl  
Pepř mletý  
Cibule
2 -
3 ks
Špekáček
nebo Gothaj
200 g
Hořčice plnotučná 2,5 lžíce
Hovězí vývar
cca
500 ml
Nakládané okurky
pokrájené na malé kostičky
100 g
Vařená vejce
1 -
2 ks
Hladká mouka
nebo jíška na zahuštění
 
Hovězí kližka ala španělský ptáček

Postup přípravy:

Na oleji si společně s jemně pokrájeným špekem osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kostky pokrájenou osolenou a opepřenou kližku a smažíme. Před dosmažením dozlatova, do vysmažení přebytečné šťávy přidáme osmažit i pokrájenou uzeninu. Dále přidáme hořčici, promícháme a ještě krátce za stálého míchání vše smažíme. Přilijeme cca 400 ml vývaru, promícháme, přiklopíme a dusíme doměkka za občasného podlití dle potřeby a promíchání. Následně vsypeme pokrájenou okurku, kterou bychom měli povařit jen tolik, aby nebyla příliš měkká. Omáčku vývarem dolijeme na potřebné množství, zahustíme ji jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody a provaříme. Do omáčky na závěr přidáme prohřát jedno nebo dvě pokrájená, na tvrdo uvařená vejce, případně omáčku ještě dochutíme solí či pepřem a podáváme.

Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Kdo nerad vařená vejce, může poslední krok vynechat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1
Kari dresink Lahodné domácí dipy ke grilovanému masu nebo zelenině Články z

Komentáře k receptu: Hovězí kližka ala španělský ptáček

Komentáře

  1. Milena   27.11.2016 | 13:11 | reagovat |

    Výborné. Dělám je tak velmi často.

  2. nwon   02.04.2016 | 20:54 | reagovat |

    Vynikajici! A kdyz se koupi pekna klizka, tak maso sni i mensi deti. U nas o hovezi totiz moc nestoji, tak nejak jim roste v puse. Dekuji za recept.

  3. Adina   07.01.2016 | 16:22 | reagovat |

    Bylo to moje první vaření s hovězím masem a jsem docela hrdá jak mi to prošlo. No podržela jsem se postupu a fungovalo to asi přesně, protože mi to chválil i táta.

  4. Jana   06.10.2015 | 12:09 | reagovat |

    Naučila jsem se dělat skoro všechny omáčky z hovězí kližky. Manžel jí zbožňuje a i děti mi jí snědí, protože je jemnější a líp se jim rozkouše. Třeba hovězí kýtu nekuji vůbec, ta u nás neobstojí. Španěláky dělám stejně a patří k nejoblíbenějším hned po guláši a rajské. Omáčky u nás vedou na celé čáře.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web