Autor:

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Snadné
Porce: 5
Ingredience
Hovězí kližka 700 g
Olej
cca
2 lžíce
Uzený špek
jemně pokrájený
70 g
Sůl  
Pepř mletý  
Cibule
2 -
3 ks
Špekáček
nebo Gothaj
200 g
Hořčice plnotučná 2,5 lžíce
Hovězí vývar
cca
500 ml
Nakládané okurky
pokrájené na malé kostičky
100 g
Vařená vejce
1 -
2 ks
Hladká mouka
nebo jíška na zahuštění
 
Hovězí kližka ala španělský ptáček

Postup přípravy:

Na oleji si společně s jemně pokrájeným špekem osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kostky pokrájenou osolenou a opepřenou kližku a smažíme. Před dosmažením dozlatova, do vysmažení přebytečné šťávy přidáme osmažit i pokrájenou uzeninu. Dále přidáme hořčici, promícháme a ještě krátce za stálého míchání vše smažíme. Přilijeme cca 400 ml vývaru, promícháme, přiklopíme a dusíme doměkka za občasného podlití dle potřeby a promíchání. Následně vsypeme pokrájenou okurku, kterou bychom měli povařit jen tolik, aby nebyla příliš měkká. Omáčku vývarem dolijeme na potřebné množství, zahustíme ji jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody a provaříme. Do omáčky na závěr přidáme prohřát jedno nebo dvě pokrájená, na tvrdo uvařená vejce, případně omáčku ještě dochutíme solí či pepřem a podáváme.

Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Kdo nerad vařená vejce, může poslední krok vynechat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
4.87 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 8x)
Gastronomické poklady šťavnaté Brazílie Články z

Komentáře k receptu: Hovězí kližka ala španělský ptáček

Komentáře

  1. Milena   27.11.2016 | 13:11 | reagovat | závadný

    Výborné. Dělám je tak velmi často.

  2. nwon   02.04.2016 | 20:54 | reagovat | závadný

    Vynikajici! A kdyz se koupi pekna klizka, tak maso sni i mensi deti. U nas o hovezi totiz moc nestoji, tak nejak jim roste v puse. Dekuji za recept.

  3. Adina   07.01.2016 | 16:22 | reagovat | závadný

    Bylo to moje první vaření s hovězím masem a jsem docela hrdá jak mi to prošlo. No podržela jsem se postupu a fungovalo to asi přesně, protože mi to chválil i táta.

  4. Jana   06.10.2015 | 12:09 | reagovat | závadný

    Naučila jsem se dělat skoro všechny omáčky z hovězí kližky. Manžel jí zbožňuje a i děti mi jí snědí, protože je jemnější a líp se jim rozkouše. Třeba hovězí kýtu nekuji vůbec, ta u nás neobstojí. Španěláky dělám stejně a patří k nejoblíbenějším hned po guláši a rajské. Omáčky u nás vedou na celé čáře.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web