Hovězí chilli čína

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks hovězí maso libové
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžíce rýžový ocet
    • 2
      lžíce koření pěti vůní
    • pepř mletý
    • 1
      ks chilli větší
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička zázvor čerstvý, oloupaný, nastrouhaný
    • 1
      ks červená paprika
    • 150
      g hráškové lusky
    • 150
      g brokolice
    • 1
      lžíce škrob
    • 1
      hrnek hovězí vývar
    • sezamový olej pár kapek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hovězí plátky nakrájíme na tenké nudličky, přelijeme sojovkou, přidáme koření a rýžový ocet a necháme odpočívat, pokud možno přes noc.
2
Ve woku rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou chilli papričku, nakrájený česnek, zázvor a červenou papriku na tenké plátky. Restujeme 3-5 minut, pak přidáme podélně překrojené hráškové lusky a povařené malé růžičky brokolice. Po dalších 3 minutách dáme do mísy a stranou.
3
Na zbytku olejeme osmažíme hovězí nudličky (Moje maso pouštělo hodně šťávy, tak jsem to postupně slévala. Nemělo by se vařit.). Když je maso hotové, přihodíme zeleninu, zbytek marinády a přilijeme škrob rozmíchaný ve vývaru. Necháme vařit tak 2 minutky a podáváme pokapané sezamovým olejem s uvařenými nudlemi nebo rýží.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.