Autor:

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Květák
- předvařený
800 g
Mleté maso 500 g
Cibule 2 ks
Česnek 2 stroužek
Červená paprika 1 ks
Mrkev
- hrubě
80 g
Celer
- hrubě nastrouhaný
80 g
Rajský protlak 80 g
Olej  
Vejce 3 ks
Rajčata 300 g
Sůl  
Italské koření
, nebo bazalka, oregano...
2 lžička
Sýr
- není nutný
 
Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Mleté, Ze zeleniny

Růžičky květáku nebo brokolice krátce povaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat, pokrájíme nahrubo.

Na oleji ve větším hrnci necháme zesklovatět cibuli, přidáme mleté maso a restujeme do vypaření tekutiny. Pak přidáme k masu krátce orestovat nastrouhanou mrkev, celer, česnek i protlak. Přidáme pokrájená masitá rajčata a papriku, okořeníme a osolíme dle chuti. Vše promícháme a krátce podusíme. K masu vmícháme květák a necháme směs trochu zchladnout, jelikož potřebujeme vmíchat do směsi vejce, která by se nám ve vařící směsi ihned srazila a my je potřebujeme jako pojivo při zapékání.
Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme máslem nebo olejem, směs do něj přendáme, uhladíme a přiklopené zapečeme v předehřáté troubě 20 minut, pak odklopíme a zapečeme ještě cca 15 minut. Ke konci pečení můžeme posypat sýrem, který necháme rozehřát a zrůžovět.

Podáváme s bramborovou nebo těstovinovou přílohou, s čerstvou zeleninou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1
5 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 9x)
Náš tip: Hovězí pečeně s granátovými jablky Články z

Komentáře k receptu: Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Komentáře

  1. Jitka   20.08.2016 | 15:15 | reagovat | závadný

    Prima recept. Díky ;)

  2. Pitipa   01.02.2016 | 21:16 | reagovat | závadný

    Luxusni :-) <3

  3. Eva Lukšová   24.02.2015 | 6:51 | reagovat | závadný

    Nevím jak z brokolice ale z květáku to bylo výborné.

  4. Aniha   04.08.2014 | 10:44 | reagovat | závadný

    Super recept, chutnal moc :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web