Autor:

Paprikové (nejen) jehněčí špízy s tzatziki

Střední
Ingredience
Jehněčí kýta 750 g
Paprika
Barevné
3 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Oregáno 1 lžička
Olivový olej 10 lžíce
Okurka salátová 1 ks
Bílý jogurt 1/2 kg
Česnek 3 stroužek
Paprikové (nejen) jehněčí špízy s tzatziki

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Grilování, Jehněčí

Maso pokrájíme na kostky, papriku na čtverečky a střídavě napichujeme na špejli. Sůl, pepř a oregano smícháme s olejem a špízy směsí potřeme. Necháme alespoň 2 hodiny marinovat. Okurku nahrubo postrouháme, posolíme, necháme 10 minut odstát, pak vodu slijeme, okurku smícháme s jogurtem, okyselíme, osolíme, opepříme, přidáme česnek, promícháme a podáváme ke špízům. Špízy grilujeme ze všech stran dozlatova. Použít můžeme také vepřové či drůbeží maso.
Pokud nemáme gril, můžeme špízy osmažit na pánvi.

Toto je originál recept. Já tzatziki připravuji ještě s posekaným koprem a ocet nepřidávám, okurku krájím na kostičky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1
5 10 5 1
Reklama
Polévka oháňková s květákem Menu podle starých kuchařek Články z

Komentáře k receptu: Paprikové (nejen) jehněčí špízy s tzatziki

Komentáře

  1. Denisa Slámová   17.05.2015 | 13:22 | reagovat |

    Uplně jsme si debužírovali a dělala jsem jehly z kuřecích řízků. Caciky byly třešnička na dortu a jedli jsme je s bramborama.

  2. nama   25.06.2014 | 12:01 | reagovat |

    včera jsme měli k večeři. jehněčí jsem měla snad 4 dny v té marinádě a bylo to výýýýborné !. k tomu ty tzatziky a krajíček lamánkového chleba no ńamka největší. vůbec nebyl cítit typický ,,zápach,, z jehněčiny. dneska jdem dojídat ,,zbytky,, děkuji moooc za recept !!!! <3

  3. Romana   10.06.2013 | 9:47 | reagovat |

    V sobotu jsme si na nich velice pochutnali, dělala jsem je z vepřové plece a naložené jsem je měla přes celou noc. Výborné, doporučuji.

  4. Iva Bezpalcová   03.07.2012 | 19:48 | reagovat |

    Ahoj :-) , pro naše mlsné jazíčky to je recept šitý na míru :-)

  5. Gábina Bujková   12.03.2012 | 14:17 | reagovat |

    Děkuji za perfektní oběd. Budu opakovat :)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web