Velikonoční mazanec

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 8
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 2
      dl mléko
    • 100
      g cukr krystal
    • 100
      g máslo
    • sůl
    • 2
      ks žloutek
    • citronová kůra
    • muškátový oříšek
    • rozinky
    • mandle
    • vejce na potření
    • 1
      kostka droždí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do teplého mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, špetku soli a trochu mouky, necháme vykynout kvásek.
2
V míse smícháme mouku, přidáme rozpuštěný tuk, žloutky, kvásek, strouhanou citronovou kůru a muškátový oříšek, rozinky (předem namočené ve vodě nebo rumu) a vypracujeme těsto. Těsto necháme hodinu kynout.
3
Pak zpracujeme bochánek, který necháme ještě nakynout. Potřeme vejcem, posypeme mandlemi.
4
Pečeme v předem vyhřáté troubě zhruba 20 minut při 200 °C, poté teplotu zmírníme a dopečeme.
Zařazení: Moučníky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Petr
    Petr |

    25. 3. 2016 20:15

    Výbornej, jako na učňáku ;-)

  • Miroslav
    Miroslav |

    5. 4. 2015 21:07

    Tak jsem to zkusil a super chuťově. Dva krásné třetí mi také spadl, řekl bych, že je to více másla, tak opatrně. Chce to zkusit a poučit se. Chuťově je skvělý. Fotky sem nejdou. :-!

  • Hana
    Hana |

    5. 4. 2015 08:24

    Opravdu moc dobrej,všem chutnal.Jednoduchý recept.Krásně nakynul,ale to záleží i kvasnicích.Recept jsem si hned uložila.Díky.

  • slonice
    slonice |

    20. 4. 2014 21:17

    Tak nakonec z krásného mazance to splasklo do 5cm placky. Chuťově je ale výborná, tak určitě zkusím znovu!

  • slonice
    slonice |

    20. 4. 2014 20:04

    Právě peču. Krásně to voní a už i vypadá jako mazanec. Ze začátku se to totiž rozteklo a vypadalo jako zrůda, měla jsem strach, že to nedopadne. Tak uvidíme za půl hoďky

  • Můrinka
    Můrinka |

    1. 4. 2013 09:28

    Opravdu výýýborný. Pro velký úspěch jdu dělat ještě jeden. ;-)

  • Anonym
    Anonym |

    17. 3. 2008 14:07

    nic, proti - ale není kylo jako kilo ??? chichichi

  • luki szkandera
    luki szkandera |

    11. 3. 2008 13:13

    je to supr recept

  • Anonym
    Anonym |

    11. 3. 2008 13:12

    je to supr recept delam ho kazdy rok

  • Anonym
    Anonym |

    18. 3. 2005 15:21

    Jeden sáček sušeného droždí je na kylogram mouky.

  • Anonym
    Anonym |

    16. 3. 2005 21:48

    Ja davam 3 lzicky a postupuji jako u cerstvych. Necham je nakynout.

  • Anonym
    Anonym |

    9. 3. 2005 20:22

    Muzete mi poradit, kolik sucheho drozdi mam pouzit, nemam moznost koupit cerstve. Diky