Autor:

Třešňové lívanečky

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Mléko 500 ml
Hladká mouka
dle hustoty těsta, cca
400 g
Prášek do pečiva
necelý
1 ks
Moučkový cukr 3 lžíce
Vanilkový cukr 1 ks
Hnědý rum 2 lžíce
Vejce 2 ks
Třešně
- vypeckované, 400 -
500 g
Olej
na smažení
 
Ubrousek
na odkládání smažených lívanečků
 
Třešňové lívanečky

Postup přípravy:

Mléko nalijeme do větší nádoby, přidáme vejce (z bílků můžeme vymíchat sníh, který přidáme nakonec, ale nutné to není), rum, cukry a mouku s kypřidlem. Vše dobře promícháme na hladké těstíčko, o něco hustější než je palačinkové. Do těsta nakonec nasypeme vypeckované, pokrájené třešně a promícháme.
Třešňové těsto nabíráme lžící nebo naběračkou. Na pánvi s rozpáleným olejem nebo v lívanečníku smažíme dozlatova z obou stran malé placičky. Hotové necháme na ubrousku odsát přebytečný tuk a podáváme.

Podáváme se šlehačkou, zakysanou smetanou, slazeným jogurtem, třešňovou zavařeninou nebo jen posypané moučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Rebarborové cheesecaky Tip na víkend: skvělé recepty s rebarborou Články z

Komentáře k receptu: Třešňové lívanečky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web