Autor:

Pikantule

45 minut PT0H45M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso 1 kg
Brambory  
Sůl  
Grilovací koření  
Slunečnicový olej  
Žampiony  
Rostlinný olej 1 lžíce
Koření - Čína
nebo grilovací koření, kari apod.
1 ks
Sýr Niva 100 g
Smetana 1 kelímek
Pikantule

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Nejdříve si připravíme brambory: buďto můžeme použít přímo hotové zamražené americké brambory, které usmažíme obvyklým způsobem, anebo si tyto připravíme sami v lehčí a zdravější variantě - u nás na valašsku zvané „pečené zemáky“. Krátce povaříme brambory ve slupce (ne úplně do měkka), oloupeme, nakrájíme je na plátky, osolíme posypeme grilovacím kořením a kdo má rád, může rozetřít česnek a brambory jím potřít.

Dáme na pekáč vymaštěný olejem a ještě nahoře jemně olejem pokapeme. Dáme péct na nejsilnější stupeň do trouby, občas můžeme promíchat. Než se mám upečou brambory, připravíme si kuřecí maso.

Můžeme ho mít i naložené...třeba 2 dny předem, je pak lépe nasáklé kořením.
Maso nakrájíme na kousky, okořeníme kořením co máme rádi (já dávám kari a grilovací koření), jemně posolíme, případně ani solit nemusíme. Takto připravené maso dáme na pánvičku a v malém množství rozpáleného oleje zprudka osmahneme, potom zhruba 3 minuty pomalu dusíme.

Přidáme žampiony a dusíme do měkka. Nakonec na maso rozdrobíme plísňový sýr Nivu nebo balkánský sýr a zalijeme smetanou. Teď už jen stačí dát na talíř hotové brambory a navrstvit na ně tu sýrovou dobrůtku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1
5 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 9x)
Panenka plněná gorgonzolou Vepřové hodování Články z

Komentáře k receptu: Pikantule

Komentáře

  1. Radek   01.08.2011 | 12:51 | reagovat | závadný

    Dobre, dobre, zenu jsem tim potesil :) ... Sice misto Nivy jsem dal normalne Eidam ... ale i tak to nemelo chybu :) ,... priloha testoviny. Vrele doporuciji ... rychle jidlo :)

  2. Alčoun   15.12.2010 | 23:17 | reagovat | závadný

    Tak dobré to tedy opravdu bylo :-) . Jenom bych to maso vzhledem k slané nivě téměř nesolila..

  3. recepty73   17.11.2010 | 16:54 | reagovat | závadný

    Pikantule :-)),dělám z vepřového masa :-).

  4. ondra   05.03.2008 | 21:11 | reagovat | závadný

    nejlepší jídlo.....

  5. Jana Goišová   18.02.2008 | 8:40 | reagovat | závadný

    Včera jsem vařila k obědu, ale místo žampionů jsem před dokončením přidala na kolečka nakrájený pórek. Moc dobré a rychlé jídlo.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web