Autor:

Pikantule

45 minut PT0H45M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso 1 kg
Brambory  
Sůl  
Grilovací koření  
Slunečnicový olej  
Žampiony  
Rostlinný olej 1 lžíce
Koření - Čína
nebo grilovací koření, kari apod.
1 ks
Sýr Niva 100 g
Smetana 1 kelímek
Pikantule

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Nejdříve si připravíme brambory: buďto můžeme použít přímo hotové zamražené americké brambory, které usmažíme obvyklým způsobem, anebo si tyto připravíme sami v lehčí a zdravější variantě - u nás na valašsku zvané „pečené zemáky“. Krátce povaříme brambory ve slupce (ne úplně do měkka), oloupeme, nakrájíme je na plátky, osolíme posypeme grilovacím kořením a kdo má rád, může rozetřít česnek a brambory jím potřít.

Dáme na pekáč vymaštěný olejem a ještě nahoře jemně olejem pokapeme. Dáme péct na nejsilnější stupeň do trouby, občas můžeme promíchat. Než se mám upečou brambory, připravíme si kuřecí maso.

Můžeme ho mít i naložené...třeba 2 dny předem, je pak lépe nasáklé kořením.
Maso nakrájíme na kousky, okořeníme kořením co máme rádi (já dávám kari a grilovací koření), jemně posolíme, případně ani solit nemusíme. Takto připravené maso dáme na pánvičku a v malém množství rozpáleného oleje zprudka osmahneme, potom zhruba 3 minuty pomalu dusíme.

Přidáme žampiony a dusíme do měkka. Nakonec na maso rozdrobíme plísňový sýr Nivu nebo balkánský sýr a zalijeme smetanou. Teď už jen stačí dát na talíř hotové brambory a navrstvit na ně tu sýrovou dobrůtku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
5 11 5 1
Maso plné bylinek Články z

Komentáře k receptu: Pikantule

Komentáře

  1. Radek   01.08.2011 | 12:51 | reagovat |

    Dobre, dobre, zenu jsem tim potesil :) ... Sice misto Nivy jsem dal normalne Eidam ... ale i tak to nemelo chybu :) ,... priloha testoviny. Vrele doporuciji ... rychle jidlo :)

  2. Alčoun   15.12.2010 | 23:17 | reagovat |

    Tak dobré to tedy opravdu bylo :-) . Jenom bych to maso vzhledem k slané nivě téměř nesolila..

  3. recepty73   17.11.2010 | 16:54 | reagovat |

    Pikantule :-)),dělám z vepřového masa :-).

  4. ondra   05.03.2008 | 21:11 | reagovat |

    nejlepší jídlo.....

  5. Jana Goišová   18.02.2008 | 8:40 | reagovat |

    Včera jsem vařila k obědu, ale místo žampionů jsem před dokončením přidala na kolečka nakrájený pórek. Moc dobré a rychlé jídlo.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Jsi příšera! Šikanovali blogerku za to, že ve videu ukázala akné Jsi příšera! Šikanovali blogerku za to, že ve videu ukázala akné
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web