Třešňové halušky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 270
      g polohrubá mouka
    • 200
      g mléko
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička sůl
    • 500
      g třešně nebo kompot
    • 100
      g strouhanka
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      lžíce tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V mléce rozšleháme vejce a sůl, vlijeme do misky s moukou. Promícháme a vmícháme vypeckované třešně. Pomocí 2 lžic hážeme do vroucí osolené vody halušky, přičemž dbáme, aby byly třešně v těstě obalené. Vaříme asi 3 min. Uvařené halušky scedíme, trošku omastíme, aby se neslepily. Na oleji nebo másle opražíme strouhanku, osladíme práškovým cukrem a vsypeme halušky. Jemně je promícháme se strouhankou, aby se ve strouhance obalily. Podáváme teplé.
Zařazení: Pokrmy Sladké
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • tonca
    tonca |

    20. 12. 2010 17:34

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    19. 3. 2009 07:33

    Tak ta zkouška na sebe nedala dlouho čekat!Vsechny ingredience byly doma,nebylo se na co vymlouvat!Ale nelitovala jsem.Super ,,véča,,!Už se těším až bude i čerstvé ovoce-zopakuji!Sice se zdá,při pohledu z okna,že zase přišla zima....

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    18. 3. 2009 16:02

    Tahle rychlovka se mi moc líbí.Dodbrý tip na nenáročný oběd,nebo večeři.Určitě zkusím a dám vědět.

  • Di
    Di |

    29. 6. 2006 18:56

    Třešně jsem dnes dostala, takže jsem nezaváhala a uvařila toto jídlo. Opravdu velmi dobré a hned hotové - z nedostatku času jsem ani třešně nevypeckovala. Na závěr jsem zkusila obalit pár jahod (mají drsný povch a lépe se obalují) i ty byly super. Už přemýšlím, jaké další ovoce by se dalo takto využít, případně bych zkusila místo strouhanky tvrdý tvaroh, cukr a máslo. Ne že bych nasladko opraženou strouhanku neměla ráda, naopak, ale tenhle recept ve mně probudil inspiraci! Až budu u počítače, ze kterého mohu hodnotit, dostane za 1!

  • Di
    Di |

    19. 6. 2006 09:14

    To vypadá velmi zajímavě a hlavně jednoduše - žádné obalování třešní těstem jako na knedlíky. Spousta ovoce a málo mouky! Jen co uvidím třešně ....

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    16. 6. 2006 11:49

    Zarovnaná, nie kopcovitá, a klasická malá. Ale kľudne osoľte klasicky, teda prstami podľa vlastnej chuti.

  • Romana
    Romana |

    16. 6. 2006 11:15

    Jedna lžička soli? Není to těsto slané?

  • Anonym
    Anonym |

    16. 6. 2006 10:24

    super jidlo doporucuji