Autor:

Třešňové halušky

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 270 g
Mléko 200 g
Vejce 1 ks
Sůl 1 lžička
Třešně
nebo kompot
500 g
Strouhanka 100 g
Moučkový cukr 1 lžíce
Tuk 2 lžíce
Třešňové halušky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

V mléce rozšleháme vejce a sůl, vlijeme do misky s moukou. Promícháme a vmícháme vypeckované třešně. Pomocí 2 lžic hážeme do vroucí osolené vody halušky, přičemž dbáme, aby byly třešně v těstě obalené. Vaříme asi 3 min. Uvařené halušky scedíme, trošku omastíme, aby se neslepily. Na oleji nebo másle opražíme strouhanku, osladíme práškovým cukrem a vsypeme halušky. Jemně je promícháme se strouhankou, aby se ve strouhance obalily. Podáváme teplé.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1
Štěpánská s žemlovými knedlíky Česká klasika na talíři Články z

Komentáře k receptu: Třešňové halušky

Komentáře

  1. marie nezlakova   19.03.2009 | 7:33 | reagovat |

    Tak ta zkouška na sebe nedala dlouho čekat!Vsechny ingredience byly doma,nebylo se na co vymlouvat!Ale nelitovala jsem.Super ,,véča,,!Už se těším až bude i čerstvé ovoce-zopakuji!Sice se zdá,při pohledu z okna,že zase přišla zima....

  2. marie nezlakova   18.03.2009 | 16:02 | reagovat |

    Tahle rychlovka se mi moc líbí.Dodbrý tip na nenáročný oběd,nebo večeři.Určitě zkusím a dám vědět.

  3. Di   29.06.2006 | 18:56 | reagovat |

    Třešně jsem dnes dostala, takže jsem nezaváhala a uvařila toto jídlo. Opravdu velmi dobré a hned hotové - z nedostatku času jsem ani třešně nevypeckovala. Na závěr jsem zkusila obalit pár jahod (mají drsný povch a lépe se obalují) i ty byly super. Už přemýšlím, jaké další ovoce by se dalo takto využít, případně bych zkusila místo strouhanky tvrdý tvaroh, cukr a máslo. Ne že bych nasladko opraženou strouhanku neměla ráda, naopak, ale tenhle recept ve mně probudil inspiraci! Až budu u počítače, ze kterého mohu hodnotit, dostane za 1!

  4. Di   19.06.2006 | 9:14 | reagovat |

    To vypadá velmi zajímavě a hlavně jednoduše - žádné obalování třešní těstem jako na knedlíky. Spousta ovoce a málo mouky! Jen co uvidím třešně ....

  5. Tereza Jarčušková   16.06.2006 | 11:49 | reagovat |

    Zarovnaná, nie kopcovitá, a klasická malá. Ale kľudne osoľte klasicky, teda prstami podľa vlastnej chuti.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web