Autor:

Jogurtová krkovička zapečená s bramborem

Snadné
Na jednu porci:
Brambory
velká (nebo dvě menší)
1 ks
Vepřová krkovice
- silnější plátek
1 ks
Smetanový jogurt
bílý
200 g
Česnek
2 -
3 stroužek
Sůl  
Pepř mletý  
Máslo  
Jogurtová krkovička zapečená s bramborem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z brambor, Vepřové

Brambory oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a dáme do máslem vymazané zapékací mísy, osolíme. Maso naklepeme, po stranách nařízneme, osolíme a opepříme.
Jogurt dáme do misky, mírně osolíme a rozmícháme s prolisovaným česnekem.

Maso v něm obalíme a položíme na brambory, zbylý jogurt nalijeme na maso, na něj položíme plátek másla, případně kousek brambory, aby se nám jogurt nepřilepil na alobal. Zakryjeme alobalem nebo poklicí a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu na 35-45 minut. Pak odklopíme a dopečeme ještě asi 10 minut, dozdobíme pažitkou nebo petrželkou a podáváme.


* Do jogurtu můžeme přimíchat i vejce, to pak zůstane krkovička obalená více, ale jogurt neudělá šťávu v bramborách. Záleží na chuti každého, obě varianty jsou dobré.
* Do jogurtu můžeme přidat bylinky, papriku čerstvou i sušenou... .

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Paella Tip na víkend: Barevné Španělsko Články z

Komentáře k receptu: Jogurtová krkovička zapečená s bramborem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web