Uzené tofu na kari

Hodnocení:

Moje:

10 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g uzené tofu
    • 40
      g mražený hrášek ...podle chuti a oka...
    • 15
      ks zelené olivy
    • 1,5
      dl mléko
    • 10
      ks žampiony použila jsem malé
    • kari
    • vegeta
    • 1
      lžička hořčice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi bez oleje osmahnu na kolečka nakrájené žampiony, přidám vodu a chvíli podusím. Přidám na kostky nakrájené tofu, hrášek a olivy (kraju podélně na půlky) a opět chvíli podusím.
2
Podleju mlékem a přidám kari podle chuti, lžičku vegety, ale může být i jiné koření. Nechám chvilku provařit a nakonec přidám lžičku horčice pro chuť, ale pokud by to na někoho bylo moc slané, může přidat i kečup nebo sladkou chilli omáčku pro sladkost.
3
Jako přílohu vařím celozrnné špagety, ale dá se samozřejmě použít s čímkoliv jiným.
4
Dobrou chuť :)
Zařazení: Ostatní Dietní

Komentáře k receptu

  • Eva
    Eva |

    11. 4. 2017 09:29

    Manžel se rozhodl, že potřebuje zhubnout, takže mě požádal, abych nám úplně změnila jídelníček. Dnes jsem poprvé zkusila tofu podle tohoto receptu. Bylo to naprosto úžasné. Moc děkuji za tip. Manžela to od hubnutí neodradilo, takže zítra přitvrdím. Bude cizrna. ;-) Ještě jednou díky.

  • lorellei
    lorellei |

    25. 4. 2014 16:18

    Velmi dobré. Jen závěrečná lžička hořčice úplně narušila chuť omáčky. Z jemné, skvělé kari omáčky byla rázem (byť stále chutná) hořčičná omáčka. Takže s hořčičí opatrně, nebo nepřidávat vůbec. Dělala jsem raději s rýží, myslím, že je to vhodnější.

  • Honza
    Honza |

    28. 3. 2014 14:42

    Taky jsem vynechal hrasek, pridal chilli a vysledek je prijemny :) Dekuji za recept!

  • Lenka
    Lenka |

    4. 4. 2012 11:55

    Hrášek jsem vynechala, místo toho přidala sojovou omáčku. Jako přílohu jsem zvolila rýži. Nebylo to špatné. Nejvýraznější chuť dělají olivy. Mezi zlaté recepty bych to nezařadila, ale pro zpestření jídelníčku dobrá volba.

  • Mila
    Mila |

    13. 3. 2012 14:29

    Už na pohled velmi chutne.