Výborný chléb s pohankovou moukou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g pšeničná chlebová mouka
    • 100
      g pohanková mouka
    • 480
      ml voda
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce ocet
    • 100
      g žitná chlebová mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      lžička drcený kmín
    • 0,3
      kostka droždí
    • slunečnicová semínka
    • 2
      lžíce bio sušená syrovátka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny ingredience vložíme do pekárny. Pečeme na program SPRINT (ETA).
2
Poznámka: k tomuto chlebu jsem se dopracovala po mnohých odzkoušených receptech. Pohanková mouka dělá s chlebem divy a přitom je zdravá.
3
Doporučuji i v jiných druzích chleba nahradit část mouky (asi tak 100 g) pohankovou moukou. Žitnou mouku střídám v chlebu s grahamovou a celozrnnou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana Sochová
    Jana Sochová |

    24. 5. 2010 19:09

    Výborný chléb. Syrovátku jsem nahradila sojovým mlékem ai použila jiné kvasnice, než jsem zvyklá (trochu překynul), chuťově ale výborný.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    13. 3. 2008 07:00

    Je opravdu moc dobrý, vláčný. Jen příště nedám cukr, nevím, jak která syrovátka, ale ta, co mám já, je nasládlá, takže chléb byl ve výsledku sladší, než jsme zvyklí. Dávám 1.