Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1x
1 1 5
Autor:

Turecký med

Snadné
Ingredience
Dortové oplatky
Bílek
Moučkový cukr 140 g
Med 80 g
Ořechy 100 g
Vanilkový cukr
Čokoláda 100 g
Ztužený tuk 50 g
Turecký med

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme práškový cukr a znovu prošleháme dotuha. Med přivedeme k varu a do vroucího medu přimícháme sníh a mícháme, dokud nevznikne pevná hmota. Přidáme vanilkový cukr a sekané ořechy a promícháme. Hmotu rozetřeme na jednu oplatku, zakryjeme druhou a zlehka zatížíme. Po vychladnutí vložíme dobře ztuhnout do chladničky (můžeme i do mrazáku). Po ztuhnutí krájíme na kostky a každou máčíme úhlopříčně do čokoládové polevy (čokoláda + ztužený tuk).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Kantonská rýže s kachními prsíčky Ochutnejte Čínu doma Články z

Komentáře k receptu: Turecký med

Komentáře

  1. Petra Rubíková   23.08.2010 | 18:18 | reagovat | závadný

    Vypadá to skvěle. A chutná ještě líp. :-))

  2. Petra Albrechtová   29.03.2007 | 13:44 | reagovat | závadný

    Díky Markétko, ty recepty tam jsou skvělý a nevěděla jsem o nich, nicméně není to recept, který hledám. Možná jsem to měla říct tak, že hledám ten pravý "pouťový" med. Protože tyhle turecké medy znám, jsou měkké , děsně sladké, trošku připomínají divný kandovaný ovoce a moc mi nechutnají. I když uznávám, že právě tyto jsou ty pravé turecké medy :) Takže já ve skutečnosti hledám ten švindl, co se prodává na matějský :)

    1. jana strukova   16.02.2013 | 17:11 | reagovat | závadný

      prosim vas našla ste už ten švindl turecky med? ja tiež tieto vanilkove nahražky nemusim

  3. englicka marketa   27.03.2007 | 19:17 | reagovat | závadný

    Petruš podívejte se na http://alexa1311.sblog.cz/tam jsou tradiční turecké recepty a mezi nimi i 2 originální na turecký med.

  4. Tereza Jarčušková   27.03.2007 | 15:11 | reagovat | závadný

    Airan, našla som ten recept minulý týždeň a v sobotu som hneď robila. Je to rýchle a dokonca to chutí aj mne, čo med neznášam. Nie je ho tam výrazne cítiť.

  5. englicka   27.03.2007 | 12:09 | reagovat | závadný

    to já můžu:o)o velikonoce též urobím :o)

1 2 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X