Turnedo

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g hovězí svíčková
    • sůl
    • pepř mletý
    • 40
      g rostlinný olej
    • 20
      g máslo
    • toastový chléb
    • 100
      g šunka
    • 8
      ks žampiony (Nakládané)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z dobře odleželé svíčkové nakrájíme řezy silné asi 2 cm (2 řezy pro jednu osobu), dlaní je naklepeme, osolíme, okořeníme a na rozehřátém oleji opečeme po každé straně asi 4 minuty. Současně připravíme silnější plátky topinek (stejně veliké jako řezy ze svíčkové), upravíme je na mísu, na každý položíme turnedo, dále plátek šunky opečený na másle a jeden žampion. Vše obložíme bramborovými hranolky, ozdobíme strouhaným křenem, zeleninou a podáváme s madeirskou omáčkou.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Radmila Hošťálková
    Radmila Hošťálková |

    29. 9. 2009 13:57

    Tento recept jsem vyzkoušela z jedné starší kuchařky, je to dobrota. (Uvedená fotka je z té kuchařky ;-) )