Autor:

Tvaroh s rakytníkovým pyré

40 minut PT0H40M
Střední
Porce: 4
Na pyré:
Plody rakytníku 2 kg
Cukr krupice 1 kg
Na tvaroh:
Tvaroh 500 g
Med 4 lžíce
Cukr
s pravou vanilkou
2 balíček
Citronová šťáva 1 ks
Mléko 4 lžíce
Tvaroh s rakytníkovým pyré

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Opláchnuté plody rakytníku dejte do hrnce s cukrem a zalijte takovým množstvím vody, aby byly plody pod hladinou. Pomalu uveďte do varu a děrovanou naběračkou odstraňujte tvořící se pěnu. Vařte tak dlouho, až rakytník zcela změkne a plody popraskají.
Pak protřete jemným cedníkem nebo sítem a podle chuti doslaďte. Zahorka plňte do sklenic, uzavřete a po vychladnutí uchovejte na chladném a tmavém místě. Pyré tak vydrží až půl roku.
Na tvaroh promíchejte v míse všechny uvedené přísady a nechte 10 minut v chladu odležet. Pak rozdělte do misek a ozdobte každou misku 2 lžícemi rakytníkového pyré.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Jablíčka v těstíčku s vanilkovou omáčkou Oblíbené ingredience na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Tvaroh s rakytníkovým pyré

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web