Tvaroh s rakytníkovým pyré

Hodnocení:

Moje:

40 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na pyré:
    • 2
      kg plody rakytníku
    • 1
      kg cukr krupice
  • Na tvaroh:
    • 500
      g tvaroh
    • 4
      lžíce med
    • 2
      balíček cukr s pravou vanilkou
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 4
      lžíce mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Opláchnuté plody rakytníku dejte do hrnce s cukrem a zalijte takovým množstvím vody, aby byly plody pod hladinou. Pomalu uveďte do varu a děrovanou naběračkou odstraňujte tvořící se pěnu. Vařte tak dlouho, až rakytník zcela změkne a plody popraskají.
2
Pak protřete jemným cedníkem nebo sítem a podle chuti doslaďte. Zahorka plňte do sklenic, uzavřete a po vychladnutí uchovejte na chladném a tmavém místě. Pyré tak vydrží až půl roku.
3
Na tvaroh promíchejte v míse všechny uvedené přísady a nechte 10 minut v chladu odležet. Pak rozdělte do misek a ozdobte každou misku 2 lžícemi rakytníkového pyré.
Zařazení: Pokrmy Sladké

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.