Autor:

Tvaroh s rakytníkovým pyré

40 minut PT0H40M
Střední
Porce: 4
Na pyré:
Plody rakytníku 2 kg
Cukr krupice 1 kg
Na tvaroh:
Tvaroh 500 g
Med 4 lžíce
Cukr
s pravou vanilkou
2 balíček
Citronová šťáva 1 ks
Mléko 4 lžíce
Tvaroh s rakytníkovým pyré

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Opláchnuté plody rakytníku dejte do hrnce s cukrem a zalijte takovým množstvím vody, aby byly plody pod hladinou. Pomalu uveďte do varu a děrovanou naběračkou odstraňujte tvořící se pěnu. Vařte tak dlouho, až rakytník zcela změkne a plody popraskají.
Pak protřete jemným cedníkem nebo sítem a podle chuti doslaďte. Zahorka plňte do sklenic, uzavřete a po vychladnutí uchovejte na chladném a tmavém místě. Pyré tak vydrží až půl roku.
Na tvaroh promíchejte v míse všechny uvedené přísady a nechte 10 minut v chladu odležet. Pak rozdělte do misek a ozdobte každou misku 2 lžícemi rakytníkového pyré.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Zapečené brambory se slaninou Milované brambory Články z

Komentáře k receptu: Tvaroh s rakytníkovým pyré

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web