Tuřínový salát (na způsob bramborového)

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg tuřín cca
    • 1
      sklenice sterilovaná zelenina dle chuti: Moravanka, Kunovjanka, Hradišťanka
    • 2
      sklenice vařená vejce
    • 150
      g gothaj salám - kvalitní, případně šunkový, polosuchý nebo šunka- dle chuti, cca
    • 1
      ks cibule jemně pokrájená
    • sůl
    • pepř mletý
    • 200
      g majonéza dle chuti, cca
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná dle chuti, cca 2 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tuřín oloupeme a pokrájíme ho na zhruba stejně velké kostičky, které uvaříme doměkka - na skus, v osolené vodě s trochou citronové šťávy nebo octa (místo toho můžeme použít i část nálevu ze sterilované zeleniny). Tuřín poté scedíme, na sítku necháme zchladnout a dáme do mísy, kam přidáme i pokrájenou scezenou sterilovanou zeleninu (cca 170 gramů), cibuli, vejce, salám, majolku a hořčici. Vše opepříme, mírně osolíme a dobře promícháme. Dáme do chladna proležet alespoň na dvě hodiny.
2
Pokud chceme salát bezmasý nebudeme přidávat uzeninu.
3
Pokud chceme salát zlehčit, můžeme místo majolky vmíchat do salátu zakysanou smetanu nebo obojí zkombinovat.
4
Salát podáváme jako přílohu ke smaženým nebo pečeným masům: řízky, sekaná, karbanátky, ale je dobrý i samotný nebo s čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu

  • Marie Folková
    Marie Folková |

    3. 3. 2017 11:39

    Salát je výborný a tak autorce touto cestou moc děkuji za recept.