Marinované špízy

Hodnocení:

Moje:

-
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g drůbeží maso nebo vepřové či králičí
    • 1
      ks pórek
    • sůl
    • 1
      ks paprika barevná (větší)
    • 2
      ks klobása šunková, moravská
    • olej na smažení
  • Marináda:
    • 5
      lžíce kečup - jemný
    • 5
      lžíce hořčice plnotučná nebo dijonská
    • 4
      stroužek česnek nastrouhaný
    • 5
      lžíce olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na kostičky (osolíme), klobásu a pórek na kolečka a papriku na kousky přibližně stejně velké, jako ostatní suroviny.V misce si smícháme všechny suroviny na marinádu, dobře promícháme a špízy s ní potřeme. Necháme marinovat alespoň 2 hodiny, nejlépe do druhého dne. Špízy pak smažíme na pánvi s nepřilnavým povrchem na trošce oleje. Můžeme i grilovat a péct v troubě. Podáváme s bramborovou přílohou.

Komentáře k receptu

  • Iva Pešková
    Iva Pešková |

    10. 7. 2015 07:39

    VYNIKAJÍCÍ!!Dělala jsem je v troubě.

  • Veronika
    Veronika |

    13. 11. 2013 13:33

    Chtěla bych poděkuvat za recept. Oběd byl výborný, špízy jsem pekla v troubě a rovnou s brambory. Moc nám chutnalo.

  • Petra
    Petra |

    27. 3. 2012 09:45

    Výborné :)

  • Jasmina
    Jasmina |

    15. 9. 2011 15:53

    Pritel neji kureci maso, prijde mu bez chuti, ja ho mam zase nejradeji. Dnes jsme si pochutnali oba bez vyhrady, dekuji.

  • Bryzgalová Jarka
    Bryzgalová Jarka |

    11. 6. 2011 17:05

    Nevím jak smažené, ale grilované jsou perfektní!

  • cibulka
    cibulka |

    9. 5. 2011 06:54

    moc nám chutnaly :-)) <:-)