Marinované steaky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí svíčková
    • šťáva z 1 pomeranče
    • 4
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      stroužek česnek
    • pepř drcený
    • 2
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na vysoké steaky (alespoň 2,5 cm). Smícháme šťávu z pomeranče, sójovou omáčku, rozmačkaný česnek a hrubě mletý pepř. Do této směsi maso naložíme a necháme alespoň hodinu marinovat. Potom vyjmeme a na rozehřátém oleji prudce opečeme. Do zbylé šťávy, která zůstane na pánvi po opečení přidáme zbylou marinádu a chvilku povaříme. Steaky podáváme přelité šťávou.
Zařazení: Maso Hovězí Steaky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jitka
    Jitka |

    27. 2. 2016 13:04

    Vynikající, připravují přesně podle receptu. Velká mnamka. :-))

  • Ríša
    Ríša |

    15. 12. 2012 21:48

    Hezkej recept ! :-)) :-) <3

  • pavel.v
    pavel.v |

    20. 11. 2011 20:07

    fakt dobrota, díky

  • chudst
    chudst |

    12. 8. 2011 08:28

    Dokonalé a jednoduché.

  • PetrKosar
    PetrKosar |

    20. 7. 2011 19:21

    tento recept jsem vyskoušel a je fakt výbornej

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    2. 6. 2011 12:18

    Marinády z citrusů máme doma rádi, někdy přidávám i špetku zázvoru - výborný steak ;-) foto přiloženo

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    24. 6. 2009 16:23

    Pravdu má jak Petr tak Martina -před přípravou vaření maso nakrájíme podél vláken, porce pak přes vlákna ;-))

  • Martina Podlešáková
    Martina Podlešáková |

    24. 6. 2009 14:14

    Jen malá oprava: maso se krájí přes vlákno:-)

  • Petr Škůrek
    Petr Škůrek |

    24. 6. 2009 02:30

    Nevím co tem anonym myslel, ale samozdřejmě podle mé mysle ty dvě lžíce patří do marinády!!! A maso se se krájí po vláknech. Ale jinak je to velká paráda. Výbornej recept!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • e.winkas
    e.winkas |

    30. 8. 2006 09:56

    co dodat..výborné:)

  • Anonym
    Anonym |

    19. 11. 2005 15:02

    Na dvou lžících oleje upeču 0,5 kg masa?

  • Anonym
    Anonym |

    13. 10. 2005 07:21

    Anonyme přečti si recept pomaleji a zjistíš, že na rozehřátém oleji prudce opečeme

  • Anonym
    Anonym |

    12. 10. 2005 16:04

    A kam patří ty dvě lžíce oleje? Jak se správně krájí maso na steak - konečky vláken na dno pánve?