Autor:

Adamovy kuličky (sekaná)

Snadné
Ingredience
Mleté maso - míchané 500 g
Vejce 2 ks
Nakládané okurky
2 -
3 ks
Čerstvé žampiony 5 ks
Anglická slanina
nebo moravská... plátky, cca
250 g
Česnek
1 -
2 stroužek
Majoránka 1 lžička
Pepř mletý  
Sůl  
Strouhanka
- čerstvá, na zahuštění
 
Adamovy kuličky (sekaná)

Postup přípravy:

Maso dáme do mísy, přidáme nadrobno pokrájené okurky a žampiony, nastrouhaný česnek, vejce, ochutíme solí, pepřem, majoránkou a částí drobně pokrájené slaniny. Vše dobře promíchánme, zahustíme strouhankou na potřebnou hustotu, vytvarujeme vlhkou rukou kuličky (menší tenisáky), které vkládáme do pomaštěného pekáčku. Na každou kuličku položíme plátek slaniny a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova.

Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti. Podávat můžeme i jako chuťovku s čerstvým pečivem.

Místo kuliček můžeme udělat úhlednou šišku, kterou taktéž poklademe plátky slaniny a za občasného podlití a přelití pečeme cca 45 minut dozlatova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 17 x
1
4.88 17 5 1
Červená řepa s křenem a jablky Zavařovat můžete i v zimě! Články z

Komentáře k receptu: Adamovy kuličky (sekaná)

Komentáře

  1. Vítová   18.04.2016 | 9:36 | reagovat |

    Po delším čase jsem je včera znova udělala a opět byly výborný :-) .

  2. Johana   22.09.2015 | 20:17 | reagovat |

    Výborná večeře. Chutnaly nám moooooooc.

  3. Míla   05.09.2014 | 12:17 | reagovat |

    8 kuličkek jsme snědli s dětma na posezení, byly fajnové :-)

  4. Lacime   09.11.2013 | 9:23 | reagovat |

    Nepoužila jsem žampióny, jelikož jsem je zapomněla koupit a naopak jsem do směsi najemno nasekala cibuli (což dávám do karbenátků vždycky, všem nám to moc chutná), k tomu bramborovou kaši a dobrý oběd byl na světě :)

  5. R. Vítová   07.11.2013 | 13:43 | reagovat |

    Oběd byl výborný! Sice jsem se trochu bála té okurky, protože nemám ráda znojemnskou kde kyselé okurky jsou, ale toto je úplně jiné, maso je šťavnaté, dobře ochucené a až bude příležitost ráda je zopakuji. Děkuji :-) .

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web