Marinované plátky s bramborem-zapečené

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek maso vepřové, drůbeží nebo králičí
    • 6
      lžíce olej
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      stroužek česnek ,větší
    • sůl
    • pepř mletý
    • chilli -dle chuti(nemusí být)
    • 1
      sklenice zeleninové lečo -menší sklenice
    • 200
      ml šlehačka
    • 8
      ks brambory

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V misce smícháme olej, hořčici, worcestr, sojovku, česnek, chilli a zeleninové lečo. Ve směsi obalíme naklepané a nasolené plátky masa a necháme přes noc odležet (pokud máme čas).
2
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Do vymazané zapékací mísy naskládáme vrstvu brambor, na brambory maso a na maso zbytek brambor. Vše zalijeme zbytkem směsi rozmíchané se šlehačkou. Posolíme a zakryjeme. Pečeme v předehřáté troubě cca 45 minut, pak odkryté dopečeme cca 15 minut.
3
Takto marinované plátky můžeme zapékat i bez šlehačky, stačí přidat trošku vody (dcl). Pokud máte rádi sojovou omáčku víc než hodně, můžete jí do marinády přidat i víc.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Katule
    Katule |

    13. 6. 2016 19:19

    Skvely to bylo a taky dost jednoduchy a na pohodu, diky :-))

  • Kratochvílová
    Kratochvílová |

    5. 2. 2012 16:25

    Také jsem byla spokojená, že všem chutnalo, děkuji.

  • Mirda
    Mirda |

    25. 7. 2011 18:10

    Moooc dobré :-P ;-) :-) <:-) <3 :-)) O:-) :-*

  • Vendula
    Vendula |

    13. 5. 2011 19:29

    Včera jsem je naložila, dnes zapekla, jen jsem špatně přečetla recept a dala zakysanou smetanu. I tak to bylo perfektní a všichni jsme si pochutnali.

  • recepty73
    recepty73 |

    7. 4. 2011 16:32

    ...to jsem rád :-) . Také máme raději se smetanou, ale mám kamaráda, který smetanu nesnese ani ve svíčkové omáčce ;-) ...

  • MartikK
    MartikK |

    7. 4. 2011 13:08

    Výborné, zbaštili jsme skoro všechno na posezení. Po naložení masa jsem se bála, že bude moc "hořčicové", ale po upečení už nebyla vůně a ani chuť hořčice tak výrazná. Nakládala jsem bez chilli, aby to baštil i prcek a zapékala jsem se šlehačkou. Určitě doporučuji smetanu přidat, bez ní by to nebylo ono.