Autor:

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Maso
vepřové, drůbeží nebo králičí
4 plátek
Olej 6 lžíce
Hořčice plnotučná 2 lžíce
Worcestrová omáčka 1 lžíce
Sojová omáčka 2 lžíce
Česnek
,větší
1 stroužek
Sůl  
Pepř mletý  
Chilli
-dle chuti(nemusí být)
 
Zeleninové lečo
-menší sklenice
1 sklenice
Šlehačka 200 ml
Brambory 8 ks
Marinované plátky s bramborem-zapečené

Postup přípravy:

V misce smícháme olej, hořčici, worcestr, sojovku, česnek, chilli a zeleninové lečo. Ve směsi obalíme naklepané a nasolené plátky masa a necháme přes noc odležet (pokud máme čas).

Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Do vymazané zapékací mísy naskládáme vrstvu brambor, na brambory maso a na maso zbytek brambor. Vše zalijeme zbytkem směsi rozmíchané se šlehačkou. Posolíme a zakryjeme. Pečeme v předehřáté troubě cca 45 minut, pak odkryté dopečeme cca 15 minut.

Takto marinované plátky můžeme zapékat i bez šlehačky, stačí přidat trošku vody (dcl). Pokud máte rádi sojovou omáčku víc než hodně, můžete jí do marinády přidat i víc.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 16 x
1-
4.73 16 5 1
Muffiny z mletého krůtího masa s kaší Mleté maso v hlavní roli Články z

Komentáře k receptu: Marinované plátky s bramborem-zapečené

Komentáře

  1. Katule   13.06.2016 | 19:19 | reagovat |

    Skvely to bylo a taky dost jednoduchy a na pohodu, diky :-))

  2. Kratochvílová   05.02.2012 | 16:25 | reagovat |

    Také jsem byla spokojená, že všem chutnalo, děkuji.

  3. Mirda   25.07.2011 | 18:10 | reagovat |

    Moooc dobré :-P ;-) :-) <:-) <3 :-)) O:-) :-*

  4. Vendula   13.05.2011 | 19:29 | reagovat |

    Včera jsem je naložila, dnes zapekla, jen jsem špatně přečetla recept a dala zakysanou smetanu. I tak to bylo perfektní a všichni jsme si pochutnali.

  5. MartikK   07.04.2011 | 13:08 | reagovat |

    Výborné, zbaštili jsme skoro všechno na posezení. Po naložení masa jsem se bála, že bude moc "hořčicové", ale po upečení už nebyla vůně a ani chuť hořčice tak výrazná. Nakládala jsem bez chilli, aby to baštil i prcek a zapékala jsem se šlehačkou. Určitě doporučuji smetanu přidat, bez ní by to nebylo ono.

    1. recepty73   07.04.2011 | 16:32 | reagovat |

      ...to jsem rád :-) . Také máme raději se smetanou, ale mám kamaráda, který smetanu nesnese ani ve svíčkové omáčce ;-) ...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web