Autor:

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Maso
vepřové, drůbeží nebo králičí
4 plátek
Olej 6 lžíce
Hořčice plnotučná 2 lžíce
Worcestrová omáčka 1 lžíce
Sojová omáčka 2 lžíce
Česnek
,větší
1 stroužek
Sůl  
Pepř mletý  
Chilli
-dle chuti(nemusí být)
 
Zeleninové lečo
-menší sklenice
1 sklenice
Šlehačka 200 ml
Brambory 8 ks
Marinované plátky s bramborem-zapečené

Postup přípravy:

V misce smícháme olej, hořčici, worcestr, sojovku, česnek, chilli a zeleninové lečo. Ve směsi obalíme naklepané a nasolené plátky masa a necháme přes noc odležet (pokud máme čas).

Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Do vymazané zapékací mísy naskládáme vrstvu brambor, na brambory maso a na maso zbytek brambor. Vše zalijeme zbytkem směsi rozmíchané se šlehačkou. Posolíme a zakryjeme. Pečeme v předehřáté troubě cca 45 minut, pak odkryté dopečeme cca 15 minut.

Takto marinované plátky můžeme zapékat i bez šlehačky, stačí přidat trošku vody (dcl). Pokud máte rádi sojovou omáčku víc než hodně, můžete jí do marinády přidat i víc.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 14 x
1-
4.71 14 5 1
Paella Tip na víkend: Barevné Španělsko Články z

Komentáře k receptu: Marinované plátky s bramborem-zapečené

Komentáře

  1. Katule   13.06.2016 | 19:19 | reagovat |

    Skvely to bylo a taky dost jednoduchy a na pohodu, diky :-))

  2. Kratochvílová   05.02.2012 | 16:25 | reagovat |

    Také jsem byla spokojená, že všem chutnalo, děkuji.

  3. Mirda   25.07.2011 | 18:10 | reagovat |

    Moooc dobré :-P ;-) :-) <:-) <3 :-)) O:-) :-*

  4. Vendula   13.05.2011 | 19:29 | reagovat |

    Včera jsem je naložila, dnes zapekla, jen jsem špatně přečetla recept a dala zakysanou smetanu. I tak to bylo perfektní a všichni jsme si pochutnali.

  5. MartikK   07.04.2011 | 13:08 | reagovat |

    Výborné, zbaštili jsme skoro všechno na posezení. Po naložení masa jsem se bála, že bude moc "hořčicové", ale po upečení už nebyla vůně a ani chuť hořčice tak výrazná. Nakládala jsem bez chilli, aby to baštil i prcek a zapékala jsem se šlehačkou. Určitě doporučuji smetanu přidat, bez ní by to nebylo ono.

    1. recepty73   07.04.2011 | 16:32 | reagovat |

      ...to jsem rád :-) . Také máme raději se smetanou, ale mám kamaráda, který smetanu nesnese ani ve svíčkové omáčce ;-) ...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit! Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit!
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web