Autor:

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Paprika
dle velikosti, cca
4 ks
Sekaná
šlehaná (např. z Globusu) , nepečená (polotovar)
500 g
Máslo 50 g
Hladká mouka
cca
80 g
Rajský protlak 120 g
Sůl  
Pepř mletý  
Nové koření
mleté, dle chuti, cca
1/2 lžička
Hřebíček
1 -
2 ks
Bobkový list 2 ks
Cukr krupice
dle kyselosti protlaku, cca
2 lžíce
Vývar
dle potřeby, cca
700 ml
Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Postup přípravy:

Papriky naplníme šlehanou sekanou (nepečený polotovar čerstvý nebo rozmražený) a dáme péct do předehřáté trouby na 180 dozlatova, občas otočíme. Mezitím si uvaříme omáčku: na másle osmažíme mouku dorůžova, přidáme protlak, cukr, koření, krátce osmažíme za stálého míchání. Zalijeme vývarem (dle hustoty omáčky), promícháme a provaříme, dochutíme solí, pepřem a případně ještě cukrem. Vyndáme hřebíčky a bobkové listy. Omáčku nalijeme k pečeným paprikám a společně ještě necháme krátce v troubě péct.

Rychlovku, co nedá moc práce, podáváme s rýží nebo knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Německo: Panenka se šalotkou Víno v kuchyni - 4 vybrané recepty ze čtyř zemí Články z

Komentáře k receptu: Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web