Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks paprika dle velikosti, cca
    • 500
      g sekaná šlehaná (např. z Globusu) , nepečená (polotovar)
    • 50
      g máslo
    • 80
      g hladká mouka cca
    • 120
      g rajský protlak
    • sůl
    • pepř mletý
    • 0,5
      lžička nové koření mleté, dle chuti, cca
    • 2
      ks hřebíček 1 -
    • 2
      ks bobkový list
    • 2
      lžíce cukr krupice dle kyselosti protlaku, cca
    • 700
      ml vývar dle potřeby, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Papriky naplníme šlehanou sekanou (nepečený polotovar čerstvý nebo rozmražený) a dáme péct do předehřáté trouby na 180 dozlatova, občas otočíme. Mezitím si uvaříme omáčku: na másle osmažíme mouku dorůžova, přidáme protlak, cukr, koření, krátce osmažíme za stálého míchání. Zalijeme vývarem (dle hustoty omáčky), promícháme a provaříme, dochutíme solí, pepřem a případně ještě cukrem. Vyndáme hřebíčky a bobkové listy. Omáčku nalijeme k pečeným paprikám a společně ještě necháme krátce v troubě péct.
2
Rychlovku, co nedá moc práce, podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.