Marinované kuře v medu a sojové omáčce

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: syslicek

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g kuřecí maso čtvrtky nebo plátky
    • 3
      lžička med
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka chilli

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čtvrtky kuřete si očistíme a osolíme, popř. pokud máte kuřecí prsíčka, tak nakrájet na větší kostičky a také osolíme. Přidáme postupně med, sojovou omáčku, drobně nakrájený nebo rozetřený česnek a chilli. V nádobě dáme uležet do ledničky (ideálně na jeden den, ale je dobré i po pár hodinách).
2
Pokud máte kostičky, doporučuji usmažit na oleji, čtvrtky kuřete dáte do pekáčku, polijete marinádou a dáte péct. Ideální je, pokud máte pekáček s horním víkem (med se na povrchu kuřátka přichytává do černa), pokud nemáte, tak nedávejte do trouby na režim grilování.
3
Jako příloha se osvědčily nejlépe hranolky, americké brambory, ale také např. rýže nebo chléb.
4
Zatím přikládám pouze ilustrativní foto, příště se pokusím pořídit autentičtější foto (musím být rychlejší než strávníci :-) ).
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Pavel
    Pavel |

    24. 1. 2017 15:14

    Měl jsem kuřecí maso nakrajené na kostky(jako třeba maso na guláš) a dal do marinady,druhy den dal pect a velice nam chutnalo,pochvala tomu kdo tento recept vymyslel,dík.

  • Roman Raba
    Roman Raba |

    28. 10. 2014 12:29

    Dělal jsem kuřecí stehna a k tomu šťouchané brambory :-) , kombinace se sladkou marinádou byla výborná. Přikládám foto.