Autor:

Jahodové tiramisu II.

Střední
Na kulatou dortovou formu :
Cukrářské piškoty 30 ks
Pomazánkové máslo 400 g
Smetana ke šlehání 400 ml
Jahody 500 g
Vanilkový cukr 3 balíček
Voda 200 ml
Cukr krystal 100 g
Citronová šťáva  
Kakao  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Vodu a cukr uvaříme na sirup. Po odstavení ze sporáku přidáme šťávu z jednoho citronu a necháme vychladnout. Pomazánkové máslo vymícháme se 400 g rozmixovaných jahod a vanilkovým cukrem (podle chuti můžeme přidat ještě práškový cukr). V druhé misce vyšleháme smetanu a smícháme s jahodovou směsí. Piškoty namáčíme ve vychladlém sirupu a vyložíme nimi dno dortové formy. Navrstvíme 1/2 krému, posypeme nadrobno nakrájenými jahodami a postup opakujeme. Vrch hustě posypeme kakaovým práškem. Necháme odležet, nejlépe do druhého dne.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2-
3.75 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2- (hodnoceno 4x)
Snídaňová kaše z quinoy Vykutálená čtveřice: Znáte jáhly, kuskus, quinou a bulgur? Články z

Komentáře k receptu: Jahodové tiramisu II.

Komentáře

  1. Táňka:)   02.05.2011 | 16:26 | reagovat | závadný

    A proč se tohle proboha jmenuje Tiramisu :-) :-D ;-) ???

  2. hugoboss   18.10.2010 | 11:47 | reagovat | závadný

    Pokud tam není mascarpone, nelze nazývat Tiramisu!!!! Co takhle Jahodový mišmaš?

  3. Gabriela   09.06.2007 | 20:18 | reagovat | závadný

    Já dávám za 1 jak za chuť tak za super nápad s pomazánkovým máslem. Nahradila jsem podlouhlé piškoty obyčejnými (dělala jsem do malých misek) a místo ve sladkém sirupu jsem je jen máčela v kávě. Ještě jsem přisladila krém, jinak jsem se držela tohoto postupu a bylo to skutečně vynikající. Jen se zaprášilo :o)Doporučuji vyzkoušet.

  4. Lenka Vávrova   08.06.2007 | 8:37 | reagovat | závadný

    Souhlasím s Markétou, mascarpone je prostě do těchto moučníků nejlepší a pomazánkovým máslem se prostě nedá nahradit! Myslím, že moučník se nedá nazvat tiramisu, má to s tím společné možná jen ty piškoty.

  5. Anonym   07.06.2007 | 16:43 | reagovat | závadný

    Markéto,kdo neochutná,nevěří!!!!!!!!!!!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web