Marináda na steaky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek vývar hovězí nebo kuřecí
    • 3
      lžíce med
    • 4
      lžíce sojová omáčka
    • 3
      lžíce kečup - jemný nebo ostrý - podle chuti
    • 0,5
      lžička zázvor lépe nastrouhat čerstvý
    • 0,5
      lžička česnek sušený nebo 4 stroužky čerstvého

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smíchejte na pánvi nejprve kuřecí (hovězí) vývar se sójovou omáčkou a medem. Promíchejte a uveďte do varu.
2
Přimíchejte kečup (ošklivě se zdrcne, ale to se rozmíchá :), zázvor a česnek. Chvíli za stálého míchání povařte (cca 3 minutky), potom odstavte.
3
Připravte si steaky, tupou hranou nože lehce naklepejte, jako správný profíci, osolte a opepřte po obou stranách.
4
Připravte si nějakou zavírací misku na marinování (nejlepší je kamenina, ale kde ji vzít :). Steaky vymáchejte v chladnoucí marinádě v pánvi a ukládejte pěkně na sebe do marinovací misky. Na závěr to všechno přelejte zbytkem marinády a uložte do lednice.
5
Nejlépe je marinovat přes noc. Než půjdete do práce tak ty steaky otočte, za prvé Vám to spraví náladu ze vstávání a za druhý se budete těšit odpoledne domů
6
dobrou chuť

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.