Marináda na králíka nebo kuře

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks králičí maso králík nebo kuře (naporcované)
    • 1
      lžička tabasco-chilli (nebo jiné pálivé koření)
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      sklenice olej (2dcl)
    • 0,5
      sklenice kečup - sladký (Otma)
    • 0,5
      sklenice voda
    • 5
      stroužek česnek
    • cibule k pečení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Veškeré ingredience řádně promícháme a potřeme tím naporcovaného králíka nebo kuře ze všech stran. Uložíme do pekáče a zalijeme zbylou marinádou. Necháme uležet alespoň 24 hodin a pak pečeme přikryté do změknutí.
2
Když je maso měkké odkryjeme a dopékáme až se udělá ten správný sos bez vody, docílíme toho přidáním alespoň 2 větších cibulí při pečení.
3
Příloha je lepší asi pečená než vařená, ale to je na Vašem uvážení.
Zařazení: Maso Králičí Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • silvik T.
    silvik T. |

    13. 7. 2012 16:23

    Hledala jsem nějakou marinádu na nutrii.Zaujal mne tento recept.Použila jsem ho na toto maso a aniž bych ho nechávala rozležet,bylo vynikající.Jen nevím,jestli sůl v tomto receptu chybí nebo to je záměr.Já jí tedy přidala a bylo to akorát :-) Přidávám foto,ale už hotového masa.