Autor:

Česnekovo-houbový guláš

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Vepřové maso
nebo hovězí, krůtí, kuřecí...
600 g
Sůl  
Pepř mletý  
Drcený kmín
dle chuti - není nutný
 
Čerstvé houby
- očištěné, pokrájené a povařené, nejlépe lesní
250 g
Cibule 2 ks
Uzený špek
jemně pokrájený
80 g
Olej 1 lžíce
Anglická slanina
nebo moravská, vahalova... - libovější
150 g
Česnek
+ na dozdobení
5 stroužek
Vepřový vývar
nebo bujon
 
Hladká mouka
na zahuštění (nebo jíška)
 
Česnekovo-houbový guláš

Postup přípravy:

Na oleji a pokrájeném špeku necháme zezlátnout pokrájenou cibuli. Na ní pak necháme dozlatova orestovat osolené a opepřené maso pokrájené na kostky. Pak přidáme krátce orestovat pokrájenou slaninu. Dále přidáme připravené houby, rozetřený česnek, drcený kmín a vývar dle potřeby. Necháme dusit do změknutí masa, občas promícháme a dle potřeby podléváme. Nakonec guláš zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství studené vody nebo jíškou a vše necháme provařit. Guláš ještě případně dochutíme, solí a pepřem.

Guláš podáváme dozdobený slabými plátky česneku s knedlíkem, rýží, noky, těstovinami nebo čerstvým chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 22 x
1
4.95 22 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 22x)
Karotková polévka s řapíkatým celerem Karotkové hody nejen pro vegetariány Články z

Komentáře k receptu: Česnekovo-houbový guláš

Komentáře

  1. Stáňa   22.03.2016 | 9:53 | reagovat | závadný

    Výborný a skvěle ochucený. Houby jsem dávala poslední zamražené z vlastních zásob.

  2. Miroslava Vaňková   23.08.2014 | 17:06 | reagovat | závadný

    Naprostá pohoda, rychle a luxusně navařeno pro bandu jedlíků co se mi dneska vrátili ze soustředěni. Panečku těm chutnalo! Dík za recept, já dělala jednou tolik a nezbylo nic. :-D

  3. Alena   09.09.2013 | 13:57 | reagovat | závadný

    Výborný! Vřele doporučuji.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web