Česnekovo-houbový guláš

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřové maso nebo hovězí, krůtí, kuřecí...
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín dle chuti - není nutný
    • 250
      g čerstvé houby - očištěné, pokrájené a povařené, nejlépe lesní
    • 2
      ks cibule
    • 80
      g uzený špek jemně pokrájený
    • 1
      lžíce olej
    • 150
      g anglická slanina nebo moravská, vahalova... - libovější
    • 5
      stroužek česnek + na dozdobení
    • vepřový vývar nebo bujon
    • hladká mouka na zahuštění (nebo jíška)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji a pokrájeném špeku necháme zezlátnout pokrájenou cibuli. Na ní pak necháme dozlatova orestovat osolené a opepřené maso pokrájené na kostky. Pak přidáme krátce orestovat pokrájenou slaninu. Dále přidáme připravené houby, rozetřený česnek, drcený kmín a vývar dle potřeby. Necháme dusit do změknutí masa, občas promícháme a dle potřeby podléváme. Nakonec guláš zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství studené vody nebo jíškou a vše necháme provařit. Guláš ještě případně dochutíme, solí a pepřem.
2
Guláš podáváme dozdobený slabými plátky česneku s knedlíkem, rýží, noky, těstovinami nebo čerstvým chlebem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Stáňa
    Stáňa |

    22. 3. 2016 09:53

    Výborný a skvěle ochucený. Houby jsem dávala poslední zamražené z vlastních zásob.

  • Miroslava Vaňková
    Miroslava Vaňková |

    23. 8. 2014 17:06

    Naprostá pohoda, rychle a luxusně navařeno pro bandu jedlíků co se mi dneska vrátili ze soustředěni. Panečku těm chutnalo! Dík za recept, já dělala jednou tolik a nezbylo nic. :-D

  • Alena
    Alena |

    9. 9. 2013 13:57

    Výborný! Vřele doporučuji.