Česnekovo-rajské fazolky se slaninou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g fazolky
    • 300
      g nakládaná loupaná rajčata - pokrájená
    • 1
      ks cibule
    • 250
      g anglická slanina nebo jiná
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • cukr krupice - je-li třeba
    • olej
    • posekané bylinky čerstvé

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme orestovat pokrájenou slaninu, pak i česnek a vše dle chuti opeříme. Přidáme pokrájená loupaná rajčata, necháme krátce povařit, pokud byla rajčata příliš kyselá, přidáme dle chuti trochu cukru. Nakonec chutíme dle chuti bazalkou, oreganem, petrželkou nebo jinou námi oblíbenou bylinkou.
2
Fazolky krátce uvaříme v osolené vodě scedíme a vše smícháme dohromady.
3
Podáváme s čerstvým pečivem, nebo bramborem.
4
Pokud vynecháme slaninu, máme vegetariánský pokrm.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    15. 12. 2014 19:11

    Báječné!

  • myška
    myška |

    1. 11. 2012 14:00

    :-P :-P jsou mňamkový!