Kuře „strejdy z Hlinska“

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 55
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      ks bílé zelí menší hlávka
    • 1
      kostka máslo
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      balíček těstoviny

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájíme menší hlávku zelí, dáme do pekáče a jemně prosolíme. Na to dáme naporcované, osolené a jemně okmínované kuře (dávám kmín drcený). Poklademe plátky másla, trošičku podlijeme, ne moc, zelí si vodu pustí, a dáme do trouby péci asi na 220 °C. Pečeme do zlatova. Kuřecí porce vyndáme a do zelí vmícháme uvařené těstoviny.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ňulinka
    Ňulinka |

    31. 12. 2010 08:47

    Moc dobré kuře i šťávička,1

  • Ladia
    Ladia |

    28. 10. 2010 15:59

    Tady si vybavuji, že byla fotka

  • Zdenka Kocmichová
    Zdenka Kocmichová |

    21. 3. 2010 13:11

    Nám chutnalo moc. Máslo jsem nedávala a kuře kořenila směsí na provencálské kuře, kterou jsem našla doma. Pekla jsem na asi 180°C 1,5 hod. Děkuji za výborný recept!

  • Květa Štěpánková
    Květa Štěpánková |

    8. 2. 2010 22:27

    Taky chválím, opravdu dobré, dělala jsem přesně podle receptu a chutnalo dávám 1

  • Lenka Pflegerová
    Lenka Pflegerová |

    7. 2. 2010 15:39

    Bylo to moc, moc dobré dávám za 1.

  • Jana Kohoutová
    Jana Kohoutová |

    19. 1. 2010 12:08

    Výborné. Kromě zelí jsem omylem dala i kus kapusty, vůbec nebylo na závadu. Těstoiviny se zelím - velká ňamka.

  • Frantiska :)
    Frantiska :) |

    11. 6. 2009 16:01

    mam ho moc rada, delam ho tak, uz aspon tri roky :) na kure davam koreni na pecene kure a nedavam maslo. Ja osobne to pecu v troube prikryte a pak to nakonec necham zapect na kurcicku ... kdyz to necham neprikryte, tak zeli mam vysusene a neni to moc dobre

  • anna březinová
    anna březinová |

    3. 9. 2008 15:27

    Vynikající recept, dejte si záíležet na výběru těstovin, nejlepší jsou flíčky (já mám domácí od maminky), nedávám ani máslo, jen zelí osolím a okmínuji drceným kmínem, kuře osolím, potřu česnekem, potřu lžičkou oleje s kořením na kuře a peču 1,5 hodiny na 180 stupňů. Kontroluji, aby se zelí nepřichytilo, některé nemá dost vody a tak několik lžic vody přilévám. Zdravím strejdu do Hlinska a děkuji za recept.

  • Tomáš O.
    Tomáš O. |

    5. 11. 2007 23:43

    No je ot super.Absolutní delikatesa :-) ne opravdu! Moc chutné. Přilepšil jsem nakonec smíchané těstoviny se zelím smetanou a mohli jsme se doma umlátit

  • PEN
    PEN |

    18. 10. 2007 20:35

    Bohužel zklamu autora a anonyma z 17.9.2007. Rozhodně nejde o nějakou závist, ale o vyjádření názoru. Prostě nijak zvlášť nám toto kuře nechutnalo a hodnotím je za 3.

  • Ondřej Pavliska
    Ondřej Pavliska |

    16. 10. 2007 11:57

    Souhlasim Zito, já sem to taky zkusil a vůbec nám to nešmakovalo ,, Příště místo hlávky zelí, tam dám normálně kysaný =)

  • Zita
    Zita |

    14. 10. 2007 12:08

    Tak jsem to uvařila včera k obědu a vůbec nám to nechutnalo.My máme rádi kyselé zelí, sladké vůbec nevařím tak možná je to tím.Ale nenechte se odradit mým komentářem ,vidím že většině pisatelů tohle jídlo chutnalo.

  • juppigi juppigi
    juppigi juppigi |

    10. 10. 2007 10:45

    moc,moc a moc dobré

  • Justy
    Justy |

    9. 10. 2007 19:26

    Moc mě to chutnalo trochu mě jídlo připomínalo halušky se zelím. Ovšem s haluškama je patlání a toto je rychlé a stejné výborné .Opravdu veliká mňamka.

  • mina kubikova
    mina kubikova |

    29. 9. 2007 18:18

    nuz, neostava len dodat,ze internet je zazracna vec.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    29. 9. 2007 16:23

    Mina, z východu, z Košíc:)))

  • mina kubikova
    mina kubikova |

    29. 9. 2007 15:15

    Terka...priamo zo stredneho slovenska, z banskej bystrice. Muz je z jihlavy a zijeme 7 rok v mnichove, sme vskutku internacionalna rodina a tak to aj v nasej kuchyni vyzera. A ty si kde?

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    28. 9. 2007 20:12

    Mina, mamička vie, čo je dobré:))) Odkiaľ pochádzaš ? Pretože nie všade na Slovensku by na halušky s kapustou nasypali cukor. S tým bigosom som to bola ja, ono sú veci, ktoré musím začať variť v nadmernom množstve, aby po dovarení zostalo na obed, či večeru. Ako hocičo s kyslou kapustou, špenát, tekvicový prívarok, francúzske zemiaky ( robím si jednohubky : koliesko zemiaka, koliesko vajca, koliesko klobásky ) ...

  • mina kubikova
    mina kubikova |

    28. 9. 2007 19:32

    :o))))Tereza....ja som sa k tomu nikdy neprinutila, mamka si obcas pocukrovala aj klasicke slovenske halusky s kyslou kapustou. To si bola ty, co si napisala, k bigosu, ze kym by si ho uvarila, tak by si ho davno zjedla????????? Ak ano, tak gratulujem, uz 3 den sa na tom zo srdca smejeme. :o))))))

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    28. 9. 2007 18:40

    Mina, aj my fliačky s kapustou cukrujeme, je to super :)))

  • mina kubikova
    mina kubikova |

    28. 9. 2007 17:52

    doma na slovensku, robieva, pokial mi pamat siaha,moja mamicka kapustne fliacky, je to presna obdoba prilohy ku kurcatu. Mamicka si dokonca tie fliacky pocukrovala. darmo som nahovarala manzela aby sme si to urobili...a teraz ked som urobila kompletny recept strejdy, tak to jedol vcera, dnes a znovu ho vidim v hrnci a poprosil ma aby som to urobila co najskor znovu. pod kapustu som dala ciibulu a prerastane udene maso na kococky.

  • Katerina Stiborkova
    Katerina Stiborkova |

    27. 9. 2007 18:16

    Tak nevím jestli jsem udělala něco špatně, ale dle všech komentářů jsem čekala větší mňamku. Ještě počkám až příjde manžel domu a ohodnotí..

  • Anonym
    Anonym |

    25. 9. 2007 19:29

    To byla neuvěřitelná dobrota. Přidala jsem do zelí pár hub,čerstvě umletý pepř, nedala jsem máslo a mírně zakapala polévkovým bujonem Maggy. Kuře jsem okořenila kořením od Kotany "Pečené kuře. Díky!!!!!!! Budu rozhodně co nejdříve opakovat.

  • Miroslava Marková
    Miroslava Marková |

    23. 9. 2007 11:04

    Výborný recept. Podobný mám od budoucí tchýně. Zelí se upeče jako v tomto receptu, přidá se pizza koření a než se smíchá se uvařenými těstovinami, přidá se na něj na kostičky nakrájené uzené maso a jen se prohřeje.

  • Aleachim
    Aleachim |

    21. 9. 2007 12:16

    Dobry a jednoduchy recept - diky. Mimohodem, pekla jsem to celou dobu odkryte a stejne to bylo vynikajici.

  • lenka mikesova
    lenka mikesova |

    19. 9. 2007 21:37

    Dělala jsem to dnes k obědu, bylo to výborné! Trochu jsem se bála té kombinace,ale byla jsem příjemně překvapená,chutné,jedlé.... vymeteno!!

  • Petra Bukovská
    Petra Bukovská |

    17. 9. 2007 20:41

    Dělala jsem k nedělnímu obědu, všichni jsme byli překvapeni, jak je to dobré. 1*

  • Anonym
    Anonym |

    17. 9. 2007 15:51

    Vynikající recept, přesto doplatil na lidskou závist a během víkendu spadl (stejně jako Prdelky) z vrcholu TOP na 87 místo...

  • Jana Srbová
    Jana Srbová |

    17. 9. 2007 12:58

    Vynikající,jednoduché,rychlé a žravé.Hodnotím za 1.

  • Ňulinka -
    Ňulinka - |

    17. 9. 2007 12:28

    Včera jsem zkoušela překvapit s obědem a sklidila jsem úspěch.Je to opravdu moooc chutné jídlo.Jen jsem dala asi malou hlávku zelí,takže příště přidám,protože to zelíčko je vynikající.1.

  • Šárka
    Šárka |

    16. 9. 2007 17:13

    Když jsem tento recept četla poprvé, tak jsem si říkala, že je to bláznivá kombinace, ovšem nedalo mi to a dnes jsem to zkusila předložit rodince k obědu. Bylo to moooooooc dobré!!!

  • Martina Hájková
    Martina Hájková |

    13. 9. 2007 17:23

    Jsem mile překvapená úspěšnosí tohoto receptu,který jsem sem vložila.A pro zvědavce,kuchtík "stejda z Hlinska" je pan doktor Vrbický.Zkusím ještě nějaký ten receptík od strejdy dát dohromady,a podráždit vaše chuťové buňky...:-))

  • Marta Hajkova
    Marta Hajkova |

    13. 9. 2007 12:27

    Michaelo, muzes ze zacatku pekac priklopit, ale pak bych radeji nechala ke konci odklopeny, jinak ti masicko neudela kurcicku. Jo a pro Evu sk., zeli bych taky prisladila a zakapla trochu octem.Katerino, pokud budes delat jen TOP recepty, sklids doma jen samou chvalu, to ti zarucuju.

  • Hanina
    Hanina |

    12. 9. 2007 16:33

    Skvělé, chutnalo to i mé tchyni. Dávám za jedna.

  • KYTKA MATULKA
    KYTKA MATULKA |

    12. 9. 2007 12:24

    TO RŮŽOVÉ NA OBRÁZKU BUDOU ASI CELOZRNNÉ TĚSTOVINY A TO ZELENÉ-ZELÍ

  • Eva Sk
    Eva Sk |

    12. 9. 2007 10:38

    Jaké to bude, když to zelí kromě prosolení taky trochu osladím a okyselím? Zkoušel jste to někdo?

  • Michaela
    Michaela |

    11. 9. 2007 20:03

    Pěkně prosím, poraďte začátečníkům - mám péct přiklopené? A jak dlouho přibližně? Děkuji!

  • Kateřina Zelená
    Kateřina Zelená |

    11. 9. 2007 13:40

    Dnešní oběd - dávám rozhodně za jedna! ;o))))

  • Petra Stejskalová
    Petra Stejskalová |

    11. 9. 2007 11:52

    Mnam mnam nemá to chybu,právě jsme to dojedly a oblizovaly se až za ušima.přidala jsem grilovací koření a tochu pepře.Dávám 1

  • Kateřina Zelená
    Kateřina Zelená |

    10. 9. 2007 16:34

    Ahoj, tak jsem na této stránce prvně, první věc - kouknu na top recepty a na prvním místě Kuře od strejdy z Hlinska! Jsem taky z Hlinska, takže tohle papáníčko musím hned zítra vyzkoušet! Díky ;o)

  • Marsí
    Marsí |

    10. 9. 2007 11:19

    Tohle potřebuji!..Jednoduché, vše z jednoho pekáče...už nevím co každý den vymýšlet..:-(..zkusím a ohodnotím.díky za recept..:-)))

  • Ňulinka -
    Ňulinka - |

    10. 9. 2007 10:14

    Šárko,moc děkuji,myslela jsem si to a určitě co nejdříve vyzkouším a dám vědět.

  • Hana
    Hana |

    10. 9. 2007 09:34

    Musím dát za jedna , super recept. Celá rodina byla spokojená . Mohla bych to mít klidně i bez kuřete - chválím a pozdravuji strejdu z Hlinska.

  • Šárka Tkáčová
    Šárka Tkáčová |

    10. 9. 2007 09:16

    Ňulinko,to jsou nudle-těstoviny smíchané se zelím.

  • Ňulinka -
    Ňulinka - |

    10. 9. 2007 08:47

    Může to být dobré,jen se v tom nějak nemůžu vyznat podle obrázku.Jsou tam nějaké růžové proužky jako kdyby byly obalené ve smetaně a pod tím kostky,co to,prosím Vás je?Nebo je to jen divný obrázek?

  • Jana D.
    Jana D. |

    9. 9. 2007 13:49

    Nemá "strejda z Hlinska"v zásobě ještě nějaký tak jedinečný recept? Dávám za 1.

  • Martina S.
    Martina S. |

    16. 9. 2006 13:17

    Vynikající ... tento recept se mi osvědčil doma lépe než "kuře na zelí zase jinak" - tam nám moc neseděla ta nakyslá chuť. Dávám tomuto receptu za jedna a určitě budu opakovat.

  • Lenka S
    Lenka S |

    25. 8. 2006 16:47

    Strejdo z Hlinska díky, díky, díky. Tak už jsem si dlouho nepochutnala.je to vynikající, chutnalo všem.

  • Rostislav
    Rostislav |

    17. 8. 2006 12:25

    Perfektní recet jsice jsem byl nejdřiv z té kombinace trochu zmaten ale byl jsem mile překvapen davám tedy 1

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    5. 8. 2006 17:02

    Výborné kuře. Cibuli jsem rovněž přidala do zelí syrovou a kuře jsem navíc trochu posypala pikantnějším kořením. Těstoviny zamíchané do upečeného zelí jsem po promíchání opepřila - mohla bych je i jen tak. Jsou skvělé! Díky za recept. Jen škoda, že nevím, kdo je autor.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    18. 7. 2006 06:25

    Přidávám se ke všem pochvalným příspěvkům.I když ta kombinace se mi zdála zvláštní.Je moc výborná.Dávám 1.

  • Zdena
    Zdena |

    13. 7. 2006 19:59

    Výborná, rychlá příprava. Cibuli jsem rovněž dala do zelí neosmaženou, povrch jsem pokladla tence nakrájenou anglickou slaninou a na to jsem dala osolené a jemně okmínované kuře. Máslo jsem rovněž vynechala. Z těstovin jsem měla trochu strach, ale je to opravdu výborná kombinace. Všem doporučuji.

  • Věra
    Věra |

    12. 7. 2006 08:10

    Velmi dobré kuřátko, cibuli jsem nakrájela na kolečka do zellí bez osmažení.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    22. 6. 2006 09:53

    Airan, tu osmaženou cibulku potom zamícháte do zelí ? Díky za odpověď.

  • Airan
    Airan |

    19. 6. 2006 17:20

    Je to vyborna, nenarocna priprava vynikajiciho jidla! Davam jeste osmazenou (na tuku od kurete) cibulku a protoze kurata jsou sama od sebe tucna, maslo nepridavam:-) Jime k tomu varene brambory. Vrele doporucuji! Davam 1!