Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g červená řepa cca
    • 4
      stroužek česnek 3 -
    • 2
      snítka rozmarýn
    • sůl
    • olej - pár kapek
    • 2
      lžička med dle chuti, cca 1 -
    • červený vinný ocet dle chuti
    • pepř mletý dle chuti, nemusí být

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omytou řepu dáme ve slupce vařit doměkka (cca 1 hodina vaření - dle velikosti) v osolené vodě společně s oloupaným česnekem, rozmarýnem. Po uvaření scedíme, oloupeme, pokrájíme na kostičky nebo hranolky, dáme do kastrolku, zakápneme olejem, ochutíme medem, octem, solí a pepřem. Přidat můžeme i jemně nasekaný tymián (stačí tak na špičku lžičky). Vše v kastrolku promícháme, necháme krátce prohřát, odstavíme a necháme alespoň dvě hodiny marinovat.
2
Podáváme k pečenému nebo grilovanému masu, jako zeleninovou přílohu...
3
Podávat můžeme jak vychlazenou, tak i teplou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lucie
    Lucie |

    10. 10. 2016 07:38

    Je výborná <3

  • Martina
    Martina |

    24. 9. 2015 08:20

    Marinovaná řepa je opravdu úžasná záležitost a fakticky se vyplatí jí uvařit víc, protože to vaření trvá docela dlouho a hotová je hned pryč.

  • Věra
    Věra |

    31. 1. 2015 08:21

    Nemůžu se jí nabažit, jím jí ke všemu i samotnou. Doporučuji ale uvařit víc něž z půl kilogramu, nejzdlouhavější je to vaření.