Autor:

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Snadné
Ingredience
Červená řepa
cca
500 g
Česnek
3 -
4 stroužek
Rozmarýn 2 snítka
Sůl  
Olej
- pár kapek
 
Med
dle chuti, cca 1 -
2 lžička
Červený vinný ocet
dle chuti
 
Pepř mletý
dle chuti, nemusí být
 
Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Postup přípravy:

Omytou řepu dáme ve slupce vařit doměkka (cca 1 hodina vaření - dle velikosti) v osolené vodě společně s oloupaným česnekem, rozmarýnem. Po uvaření scedíme, oloupeme, pokrájíme na kostičky nebo hranolky, dáme do kastrolku, zakápneme olejem, ochutíme medem, octem, solí a pepřem. Přidat můžeme i jemně nasekaný tymián (stačí tak na špičku lžičky). Vše v kastrolku promícháme, necháme krátce prohřát, odstavíme a necháme alespoň dvě hodiny marinovat.

Podáváme k pečenému nebo grilovanému masu, jako zeleninovou přílohu...

Podávat můžeme jak vychlazenou, tak i teplou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou Škvarky, pastinák, uzené a brambory. Tipy na 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Komentáře

  1. Lucie   10.10.2016 | 7:38 | reagovat |

    Je výborná <3

  2. Martina   24.09.2015 | 8:20 | reagovat |

    Marinovaná řepa je opravdu úžasná záležitost a fakticky se vyplatí jí uvařit víc, protože to vaření trvá docela dlouho a hotová je hned pryč.

  3. Věra   31.01.2015 | 8:21 | reagovat |

    Nemůžu se jí nabažit, jím jí ke všemu i samotnou. Doporučuji ale uvařit víc něž z půl kilogramu, nejzdlouhavější je to vaření.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web