Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
45 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g kuřecí maso prsa
    • 1
      dl olivový olej
    • 200
      g žampiony
    • 200
      g rajčata
    • drcený kmín
    • šalvěj
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky masa jemně naklepeme, osolíme, potřeme kmínem a šalvějí. Pokapané olejem necháme několik hodin odležet. Plátky vkládáme na gril a zvolna, aby se nepřepaloval tuk ani maso, opékáme spolu s hlavičkami žampionů, které rovněž okořeníme. Na talíři podáváme s plátky rajčat a vařenými brambory.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • sousedka
    sousedka |

    13. 7. 2012 20:12

    Mužu řict že maso se předem nesoli.Použivam kořeni se soli a bohatě to stači.Ale je taky pravda že u nas se malo soli. ;-)

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    16. 1. 2009 22:32

    Nasypte si koření do dlaně a maso jím potřete, stejně jako se do masa vtírá sůl, třeba když pečete kačenu nebo nakládáte maso na uzení.

  • Jirka
    Jirka |

    26. 3. 2008 07:51

    Potřít kmínem a šalvějem? Nevím jak se to dělá. Mohu vědět něco bližšího. Žampiony na grilu jsou také velice zajímavá úprava.

  • Zdena Matoušková
    Zdena Matoušková |

    23. 3. 2008 13:24

    Křehčené kuř.maso je opravdu fuj tajbl.Nic horšího jsem nejedla.Nikdy ho už nekoupím.Pes mel řízky na celý týden.Asi 1,40kg.To nemá s dobrým kuř.masem nic společného.

  • Semetrika
    Semetrika |

    21. 2. 2008 18:17

    Vážení, je třeba, aby se do diskuze vložila matka-semetrika: Pokud chcete maso připaravit a´la gril, v žádném případě nesmí být přítomna sůl!(Odstěhujte ji do Humpolce!) Je dobré si kořenínící směs namíchat individuálně, maso naložit alespoň na 2 hodiny do kořenící směsi a oleje a v chladnu nechat odležet.Poté zprudka usmažit. A osolit až na taíři!Dobrou chuť přeje SEMETRIKA

  • Eva S.
    Eva S. |

    31. 1. 2008 00:44

    Souhlasím s Andělou, křehčené maso je pěkný fujtajbl, dělala jsem z něj oběd jednou v životě a již nikdy více...To už nemá s masem vůbec nic společného.Ale dobrá, čerstvá, marinovaná prsíčka určitě uvařím, je to jednoduché a věřím že i chutné.

  • Anděla
    Anděla |

    30. 1. 2008 08:13

    Fishbonku, křehčený kuřecí prsa nekupuju od té doby, co jsem je chtěla jemně naklepat a rozstříkly se po kuchyni. Přečetla jsem si složení obsahu balíčku a je to pěkně napajcovaný chemií, fuj. Jedině přírodní, chlazený, čerstvý maso, žádný křehčící přísady.

  • Anonym
    Anonym |

    14. 9. 2007 21:18

    :-)

  • FISHBONEK
    FISHBONEK |

    10. 9. 2007 16:03

    to Danýsek: Tak si zkus někdy koupit např.: Křehčená kuřecí prsa, nic jemnějsího jsem nikdy nejedla a jediné dvě složky celého kouzla je voda a SŮL

  • Anonym
    Anonym |

    9. 9. 2007 10:52

    kkkkk

  • Aninka
    Aninka |

    25. 8. 2007 11:59

    Vždyt v různých marinádách a v koření na grilování, sůl je.

  • chingy Karel
    chingy Karel |

    9. 8. 2007 12:04

    maso se má solit...

  • Danýsek
    Danýsek |

    8. 8. 2007 07:21

    Tak to je barbarství osolený maso nechat uležet...!!! Z masa odejde všechna štáva... To si můžu ugrilovat rovnou kus gumy...