Autor:

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Snadné
Těsto
Polohrubá mouka 200 g
Hladká mouka 200 g
Moučkový cukr 120 g
Vanilkový cukr 1 ks
Prášek do pečiva 1,5 lžička
Droždí 1/2 kostka
Žloutek 1 ks
Olej 100 ml
Mléko 300 ml
Hnědý rum 2 lžíce
Drobenka
Polohrubá mouka 140 g
Moučkový cukr 160 g
Vanilkový cukr 1 ks
Med 2 lžíce
Máslo
změklé, cca
100 g
Ingredience
Borůvky
- litr
 
Smetana ke šlehání
- pokojová teplota
200 ml
Olej
na plech, 4 -
5 lžíce
Bílek
na potření zvýšených okrajů
1 ks
Moučkový cukr
na posypání
 
Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Postup přípravy:

Těsto:
Mouky, cukry, sůl a kypřidlo smícháme v míse. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme žloutek, olej, mléko a rum. Od středu vymíchané řidší těsto než klasické kynuté nenecháme kynout a hned ho přendáme na olejem vymaštěný plech. V oleji si namočíme dlaně a těsto roztáhneme rovnoměrně na dno pekáče.
Bílkem potřeme okraje, které jsme trochu zvedli, a těsto posypeme borůvkami. Borůvky rovnoměrně zalijeme smetanou (nesmí být přímo z lednice!) a nakonec celý koláč posypeme drobenkou užmoulanou z mouky, cukrů, medu a másla. Kynout opět nenecháváme. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů prvních 12 minut, pak snížíme teplotu na 170 a dopečeme dozlatova.

Po vychladnutí pokrájíme a před podáváním můžeme pocukrovat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Tartaletky s vanilkovým krémem a letními plody To nejlepší z lesů, zahrad i alejí Články z

Komentáře k receptu: Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Komentáře

  1. Háňa   08.11.2016 | 19:51 | reagovat |

    I ze zamražených byl bezvadný :-) díky za recept.

  2. Kateřina Slabá   30.06.2016 | 10:08 | reagovat |

    Za recept mockrát děkuji, koláč je opravdu dokonalý a dokonce jíme i okraje, které jináč zůstávají na talíři :DDDD

  3. Nicková Saša   30.06.2015 | 19:30 | reagovat |

    Vynikající koláč. Jiný už asi ani dělat nebudu :-) chutná všem bez vyjímky a to je největší pochvala i pro mně. Děkuji.

  4. Radka   27.07.2014 | 19:19 | reagovat |

    Děkuji, dnes jsem vyzkoušela a koláč je výborný. Chtěla jsem se jen zeptat, proč se dává do žmolenky med?

    1. recepty73   31.07.2014 | 8:41 | reagovat |

      ...děkuji ...drobenka pak prý víc křupe ;-)

  5. recepty73   21.07.2014 | 20:31 | reagovat |

    ...již podruhé jsem zadával ingredience, ale ani jednou se u receptu neobjevily :-\ ...nevím, kde je chyba ...děkuji

    1. Kamila B.   22.07.2014 | 7:13 | reagovat |

      Stále problém přetrvává? Mně se ingredience do vašeho receptu uložily. Zkuste jej znovu editovat.

      1. recepty73   22.07.2014 | 8:49 | reagovat |

        ...tentokrát se mi to povedlo! ...pokud jsem zadal třetí podskupinu s názvem "Dále" při odeslání se vše ztratilo a už jsem na to neměl náladu ...zatím Vám díky, dobrá vílo ;-) :-D

        1. Kamila B.   22.07.2014 | 9:07 | reagovat |

          :-[ ;-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web