Autor:

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Střední
Ingredience
Voda 200 ml
Hřebíček 6 ks
Skořice  lžička
Kakao 3 lžička
Mléko 400 ml
Cukr
Nebo sladidlo
 
Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

V kastrůlku svařím ve vodě skořici a hřebíček, aby se trocha vody odpařila. Můžete přidat jako chuťovku i špetičku chilli. Mezitím v mléce rozmíchám kakao a následně naliji do vroucí tekutiny. Přisladím a nechám prohřát - hotovo.

Je to jednoduché a opravdu velice chutné - husté, silné, bomba. Tím, že tam je část vody a při použití umělého sladidla je to čokoláda s relativně nízkým obsahem sacharidů. Voda nevadí, vůbec to není řídké!

Ovšem bez problémů můžete sladit cukrem a místo části mléka dát smetanu nebo kondenzované mléko.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Čokoládový koláč s polevou 4 báječné koláče z tmavého těsta Články z

Komentáře k receptu: Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Komentáře

  1. Tonda   05.02.2011 | 16:51 | reagovat | závadný

    Dodržel jsem postup, ale čokoláda nemá žádnou chuť. Je v ní cítit akorát hřebíček. :-(

  2. Wanda Kluzová   12.04.2009 | 19:56 | reagovat | závadný

    Já jsem dala jen 3 hřebíčky a chutnalo moooc :-)

  3. Marie Svobodová   09.02.2009 | 23:58 | reagovat | závadný

    Ještě jsem si nechala rozpustit pár čtverečků hořké čokolády a s tím chillli nemělo chybu, výborné

  4. Táňa K.   11.08.2008 | 20:31 | reagovat | závadný

    Paní Danko, to je jako se vším, nic se nemá přehánět, ani koření. Takže nejprve jsem vyzkoušela podle receptu a teď už si to můžu upravit podle vlastní chuti. A že mně to teda chutnalo, ať se tomu říká čokoláda nebo kakao.:-) A ta smetanka místo mléka...hmm, na tu taky určitě dojde.:-) Pane Oldřichu, nebojte, nevyloučili. Oni ji totiž pili taky.:-))

  5. Danka Snášelová   10.08.2008 | 22:11 | reagovat | závadný

    Táňo, hřebíčky jsem asi 15 vteřin nechala ve vodě povařit a pak je vytáhla. Nenechala jsem je dlouho vyluhovat. Pak jsem postupovala již podle receptu. I se skořici se nesmí přehánět - je moc aromatická. Stačí 1 ZAROVNANÁ kávová lžička. Vaše čokoládka s rumem a vanilkou musela být božská. A co místo mléka dát smetanu nebo kondenzované mléko? To bude žúžo! :-))).

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web