Autor:

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Střední
Ingredience
Voda 200 ml
Hřebíček 6 ks
Skořice  lžička
Kakao 3 lžička
Mléko 400 ml
Cukr
Nebo sladidlo
 
Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

V kastrůlku svařím ve vodě skořici a hřebíček, aby se trocha vody odpařila. Můžete přidat jako chuťovku i špetičku chilli. Mezitím v mléce rozmíchám kakao a následně naliji do vroucí tekutiny. Přisladím a nechám prohřát - hotovo.

Je to jednoduché a opravdu velice chutné - husté, silné, bomba. Tím, že tam je část vody a při použití umělého sladidla je to čokoláda s relativně nízkým obsahem sacharidů. Voda nevadí, vůbec to není řídké!

Ovšem bez problémů můžete sladit cukrem a místo části mléka dát smetanu nebo kondenzované mléko.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1
Košíčky s malinovým krémem a malinami Úroda chutí a barev. Skvělé recepty z malin, rybízu, cuket i paprik. Články z

Komentáře k receptu: Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Komentáře

  1. Tonda   05.02.2011 | 16:51 | reagovat |

    Dodržel jsem postup, ale čokoláda nemá žádnou chuť. Je v ní cítit akorát hřebíček. :-(

  2. Wanda Kluzová   12.04.2009 | 19:56 | reagovat |

    Já jsem dala jen 3 hřebíčky a chutnalo moooc :-)

  3. Marie Svobodová   09.02.2009 | 23:58 | reagovat |

    Ještě jsem si nechala rozpustit pár čtverečků hořké čokolády a s tím chillli nemělo chybu, výborné

  4. Táňa K.   11.08.2008 | 20:31 | reagovat |

    Paní Danko, to je jako se vším, nic se nemá přehánět, ani koření. Takže nejprve jsem vyzkoušela podle receptu a teď už si to můžu upravit podle vlastní chuti. A že mně to teda chutnalo, ať se tomu říká čokoláda nebo kakao.:-) A ta smetanka místo mléka...hmm, na tu taky určitě dojde.:-) Pane Oldřichu, nebojte, nevyloučili. Oni ji totiž pili taky.:-))

  5. Danka Snášelová   10.08.2008 | 22:11 | reagovat |

    Táňo, hřebíčky jsem asi 15 vteřin nechala ve vodě povařit a pak je vytáhla. Nenechala jsem je dlouho vyluhovat. Pak jsem postupovala již podle receptu. I se skořici se nesmí přehánět - je moc aromatická. Stačí 1 ZAROVNANÁ kávová lžička. Vaše čokoládka s rumem a vanilkou musela být božská. A co místo mléka dát smetanu nebo kondenzované mléko? To bude žúžo! :-))).

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt
Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor! Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor!
8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi 8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web