Nivoví šneci

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 125
      g máslo
    • 0,5
      sklenice mléko
    • 0,5
      lžička cukr
    • 0,5
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička sůl
  • Náplň
    • 125
      g máslo
    • 200
      g sýr niva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které rozdělíme na čtyři díly a z každého vyválíme tenkou placku. Nepodsypáváme!
2
Vymícháme strouhanou Nivu s máslem, potřeme placky, hodně pevně srolujeme, přimáčkneme konce, pevně zabalíme každou roládku zvlášť do alobalu a dáme přes noc do lednice.
3
Druhý den z válečků nakrájíme cca 1/2 cm kolečka, na každé dáme půlku oloupané mandle. Pečeme 10-15 min při 190-200 °C.
Zařazení: Chuťovky Ze sýra
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hanka
    Hanka |

    22. 5. 2013 12:04

    Moc dobré dezertní pečivo, velice DOPORUČUJI ;-)

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    7. 3. 2013 08:21

    Výborná a osvědčená pochoutka k vínu. Dávám 1.

  • danmar
    danmar |

    30. 10. 2011 06:07

    Super mňamka! Odzkoušeno a sklizen velký úspěch. Díky za bezva recept. Určitě zopakuji....

  • Anna Vobroučková
    Anna Vobroučková |

    11. 9. 2009 09:35

    Ještě jednu připomínku nemusí se balit do alobalu,ani čekat do druhého dne stačí když ztuhne roláda,aby šla krájet.

  • Anna Vobroučková
    Anna Vobroučková |

    11. 9. 2009 09:30

    Také dělám,vždy s úspěchem.ale s menší obměnou v náplni dávám 100g nivy a 100g eidamu.Pekla jsem je i kamarádce na svatbu.DOBRÉ JSOU SYPANÉ POSEKANÝMI VLAŠÁKY.Dávám 1

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    9. 9. 2009 21:05

    Opět jsem narazila díky náhodnému receptu. S těstem se perfektně pracovalo, byla to rychlovka. Z trouby se linula velmi specifická vůně, jen musím říct, že jsem čekala trochu něco jiného. Dělala jsem ráno a řekla bych, že lepší je to takhle večer...Opravdu to chce asi jemně uležet...jinak za přípravu a za nápad dám1, za celkovou chuť bych dala 2.

  • nika.982
    nika.982 |

    11. 6. 2007 13:01

    Tak tohle peču už několik let vždy s velkým úspěchem. Jen nedávám do těsta cukr. Jinak ingredience množstevně souhlasí.Když je málo slaná Niva, dávám ještě trochu soli navíc do těsta. Těsto rozděluji na 3 díly...z každého vyjde placka 20x30cm. Kolečka krájím tenoučká 2-3 mm a dávám vždy kousek ořechu. S mandlí to není takové. Nikdy je ničím nepotírám. Musí se jen hlídat při pečení (horkovzduš. trouba). Vydrží i přes měsíc v absolutně perfektním stavu (v uzavřené nádobě). Tedy pokud to někdo dřív nesní. Lepší jsou až druhý den po upečení. Zkřehnou.

  • Zuza
    Zuza |

    30. 12. 2006 11:15

    Právě jsem dopekla a jedním slovem geniální!! Moc dobře se to dělá,nelepí a hlavně je to výborné!Ztuhnout jsem dala roládky na chvíli do mrazáku.Dala jsem mandličku a vejcem jsem nepotírala,přišlo mi to zbytečné.Díky a doporučuji,do zítřka ještě stihnete.

  • Di
    Di |

    24. 1. 2006 12:45

    Velmi dobré slané pečivo. Místo mandle dávám půlku ořechu a kolečka ještě potírám vejce. Jíst raději čerstvější.

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    24. 1. 2006 12:24

    Zapoměla jsem napsat, že je dobré ještě roládky "poválet ", aby byly opravdu pevné.