Rychlá kávová zrna

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g kávové oplatky
    • 80
      g ořechy
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum 1-2
    • 2
      lžíce káva
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sušenky i ořechy umeleme nebo nastrouháme, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto.
2
Z hmoty tvarujeme oválky, uprostřed naznačíme nožem rýhu, abychom získali vzhled kávového zrnka a potřeme čokoládovou polevou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Petra
    Petra |

    17. 12. 2012 11:33

    Udělala jsem si silnou rozpustnou kávu a 2 lžíce (pozděj ještě jednu, protože vylo těsto dost suché) jsem obětovala do těsta ...

  • Katka
    Katka |

    11. 12. 2012 09:14

    Jakou davate kavu? Turka nebo rozpustnou?? Urcite je vyzkousim, dekuji

  • milucka
    milucka |

    17. 12. 2011 04:43

    Dobry napad! Zkusim to taky :-)

  • šárka hrubá
    šárka hrubá |

    14. 12. 2011 08:03

    Je to vynikající,dala jsem to do papírových košíčků,zalila čok.polevou a mnam,jsem totiž líná něco tvarovat

  • milucka
    milucka |

    13. 12. 2011 15:19

    Delala jsem je minuly rok poprve. Je to rychly, jednduchy a hlavne vyborny recept. Uz se na ne zase chystam a urcite budu delat ze dvou davek.

  • šárka hrubá
    šárka hrubá |

    1. 12. 2011 02:21

    určitě vyzkouším :-)

  • Martina
    Martina |

    22. 12. 2010 11:04

    Děkuji, jsem ráda že chutná :-) Dokonalé je nemám zdaleka... A je jasné, že vše nechutná každému- každý má to své NEJ cukroví... Hezké a pohodové svátky přeji :-)

  • knoma
    knoma |

    20. 12. 2010 17:01

    Každý rok mám ve zvyku vyzkoušet 2-3 nové recepty na vánoční cukroví. Některé se musí opakovat příští rok, jiné se zavrhnou. Kávová zrna sice nebudou mými oblíbenými, ale jsou tací, kteří se hned ptali na recept. Vzali jsme na ně kávenky arabica, aby byly opravdu kávové, což teda jsou pořádně, ale možná vhodnější by byly obyčejné. Každopádně je zařadím do svého repertoáru a vyzkouším znova příští rok. Přikládám fotografii, sice nejsou tak dokonalé jako autorčiny, ale další obrázek snad nebude na škodu. Diky za recept.

  • Fanfan
    Fanfan |

    19. 12. 2010 13:53

    Včera když jsem ochutnávala hotovou směs při tvorbě zrn, říkala jsem si, že špatné to není, ale druhá dávka mi asi nehrozí. Dnes jsem ráno vytáhla jeden kousek z lednice, abych ochutnala, jak se rozležely a už měním názor, zítra koupím další kávenky a přidělávám, je to rychlé a vynikající. :-)

  • Eliška Hrabalová
    Eliška Hrabalová |

    26. 9. 2010 21:21

    A prosím vás, nedivte se, že píšu až teď. Nebyl čas. :)

  • Eliška Hrabalová
    Eliška Hrabalová |

    26. 9. 2010 21:20

    Pořád jsem musela zrna přidělávat, protože mi na ně tajně všichni chodili. Tento recept si zaslouží velkou 1.

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    20. 12. 2009 20:46

    Asi v Kávenkách začali šetřit tukem , když je ta krize :-))) Jsem ráda , že chutná , a že jste si poradily i beze mě :-) Přeji hezké svátky :-)

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    20. 12. 2009 18:23

    Já jsem letos měla těsto taky sušší jako venyss,přitom jsem dělala úplně stejně jako loni.Přidala jsem trochu kávy a bylo to.

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    20. 12. 2009 10:50

    Tak beru zpět, stačí přidat "tekutinu" a pak je to těsto "vlhčí" a dobře tvarovatelné. Jednička je zasloužená. Je to mňam, mňam!!!

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    20. 12. 2009 09:18

    Dělala jsem loni, moc nám chutnali, takže zpožděně dávám za 1. Jen bych chtěla poprosit,jestli by mi někdo poradil, jak vytvarovat. Moc mi to nešlo,tak ke konci jsem to vzdala a dělala místo tvaru kávových zrn jen takové obdélníčky...:O.

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    19. 12. 2008 20:13

    Protože je to trošku drobivější,tak jsem spíše dělala obdélníky,než-li oválky,pak když jsem chtěla udělat tu rýhu nožem,tak se to drobilo a to jsem ještě přidávala kávu,můžete mi říci,čím to bylo? Jinak je to dobré,ale ohodnotím,až budou ještě "dočokoládověné"...

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    15. 12. 2008 18:33

    Výborné,rychlé a moc pěkně to vypadá.Už jsem musela přidělat druhou dávku.Akorát s tou mašlovačkou jsem zrna neměla moc hezká,tak jsem je jednoduše hodila do čokolády a nechala okapat.Dokonalá kávová zrna,Marti,díky.

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    10. 12. 2008 17:14

    Zdeni , Ivi - Používám čokoládu na vaření se 100% tukem a mašlovačkou je potřu rozpuštěnou polevou a nechám ztuhnout . Nedovedu si představit , jak bych je při máčení udržela v prstech . . . Jsem ráda , že chutná , děkuji :-)

  • Iva- Ma
    Iva- Ma |

    10. 12. 2008 16:07

    Martino,zkusila jsem zrnka a jsou prima,trochu horší bylo to máčení v čokoládce,myslím jako popiplané lžičky i prsty,ale na mřížce okapalo a dobré.Hned jsem si taky dala do svých receptů.Hodnotím 1,je to fakt jak bonbony.

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    9. 12. 2008 13:48

    Marti,čím potíráte tu čokoládu?Letím do vsi pro kávěnky a rum a jdu na to:-)

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    8. 12. 2008 21:30

    Katko , je tím myšlena silná uvařená káva :-)

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    8. 12. 2008 21:16

    Zorko , také děkuji a Vám též krásné svátky :-)

  • Katka Němcová
    Katka Němcová |

    7. 12. 2008 19:14

    2 lžíce silné kávy - je tím myšlena uvařená káva, nebo pouze sypká směs?

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    24. 11. 2008 11:35

    Martinka, ďakujem, na 99 % vyskúšam. Pekné Vianoce.

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    23. 11. 2008 18:35

    Zorko , oříšky mohou být jakékoliv , které máte ráda :-)

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    16. 11. 2008 17:09

    Prosím, aké oriešky, môžu byť vlašské? Chcem vyskúšať, lebo kávenky i čokoládu milujem. Ďakujem.

  • Lucia Drotárová
    Lucia Drotárová |

    31. 1. 2008 15:50

    Skvělé... u nás to nazvali "bonbony" :-)

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    18. 12. 2007 10:33

    Opraveno.

  • Lucka
    Lucka |

    18. 12. 2007 08:16

    ahojky,včera sem se do toho pustila a výsledek?VÝBORNÝ - myslím,že budu muset ještě přidělávat:-)

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    15. 12. 2007 23:35

    Prosím Kuchařku o upravení receptu , zapomněla jsem ještě na dvě lžíce silné kávy . Děkuji M*

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    12. 12. 2007 18:03

    Ano , Mirko , máte pravdu :-)) Hospodyňko , kupuji od firmy Sedita - Kávenky Maxi ( dělají i menší balení ) , koupím dvoje - jedno balení má 110 g + jedno malé a máte to přesně :-))

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    12. 12. 2007 13:02

    Hospodyňko, napadly mě jedině oplatky zvané "kávěnky" jsou to takové dva řezy, nevím jakou mají gramáž, musí jich být asi více kusů

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    12. 12. 2007 11:39

    Martino a jaké kupujete kávové oplatky? Žádné si teď nedokážu vybavit...

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    12. 12. 2007 08:53

    Ahojky Luci , kdyby se hmota nechtěla spojit , přidej trošku kávy nebo rumu - nebo obojího :-)), taky jsem musela malinko přidat . Ať se daří a chutná :-)

  • lucka
    lucka |

    12. 12. 2007 07:36

    ahojky,tento recept je velice lákavý,určitě zítra vyzkouším a snad i uspěju:-)