Autor:

Nakládaná červená řepa

Snadné
Nálev:
Voda 1 l
Ocet 2 dl
Sůl 3 lžička
Drcený kmín
a špetka fenyklu
1 lžička
Cukr 12 kostka
Ingredience
Červená řepa 2 kg
Křen 1 ks
Nakládaná červená řepa

Postup přípravy:

Řepu namočit přes noc do vody. Ráno kartáčkem omýt, přelít vařící vodou a 2 hodiny vařit. Potom prudce zchladit, oloupat a nahrubo nastrouhat. Přidat na jemno nastruhaný křen - podle chuti. Nálev svařit, nalít na řepu, nechat zatáhnout a plnit do sklenic. Nesterilizovat!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
3+
3.33 9 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3+ (hodnoceno 9x)

Komentáře k receptu: Nakládaná červená řepa

Komentáře

  1. Nina   03.04.2013 | 18:31 | reagovat | závadný

    Já mám dojem, že některé recepty jsou zbytečně složité. Dělám řepu tak jednou za 2 měsíce, vždy asi 10 menších skleniček, až ji sníme, udělám další. Je mi 61 let a do loňska jsem řepu nesnášela. Až když mě napadlo ji přelít zbylým nálevem na okurky: 1a 1/2 l vody, 1/2 l octa, 6dkg soli, 30dkg cukru, 15ks pepře, 6ks nového koření, 4 bobkové listy. Svařit, nalít na nakrájenou řepu a zavíčkovat. Nesterelizuji, řepu velikost asi tenisáku vařím cca hodinu, menší asi 50 minut.

    1. Labradorka   30.08.2014 | 15:19 | reagovat | závadný

      Souhlasím s Vámi. Lák na okurky,tedy podobný tomu Vašemu dělám také.Mám to od své babičky.S rozdílem,že já červenou řepu miluji už od dětství.Ale je výborná.Hezký den ;-) ;-)

  2. recepty73   20.10.2010 | 12:07 | reagovat | závadný

    1*

  3. Lucia Drotárová   19.11.2009 | 10:44 | reagovat | závadný

    Anonym: taky netuším, leda že by se měly vylouhovat "přebytečné" vitaminy? :-)

  4. Věra   12.08.2005 | 10:00 | reagovat | závadný

    Červenou řepu střední velikosti (asi jako dospělé mandarinky) vařím hodinu a jsou akorát. myslím, že za 2 hodiny nebudete mít asi co strouhat, protože z toho bude kaše

    1. Zdenek   01.12.2015 | 10:55 | reagovat | závadný

      Souhlasím, 2 hodiny vařit,to by byla kaše bez vitamínů.

  5. Jana Han   12.08.2005 | 7:28 | reagovat | závadný

    tady je dalsi predpis: 4 cervene repy velikosti tenisoveho micku, jedna vetsi cibule, nejlepe cervena. Nalev: 2 1/2 dl vinneho octa, 1 1/2 lzicky soli, 115g piskovy cukr a 2 1/2 dl vody. Repy varit v pare 2 minuty, pak oloupat a peci v troube na 200 C asi 40 minut. Pak krajet na slaba kolecka nebo nastrouhat, plnit sklenice vzdy vrstvu repy a vrstvu nakrajene na kolecka cibule a nakonec zalit nalevem.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 věcí, které ženy s dokonalou pletí nikdy nedělají (a proto ji mají) 7 věcí, které ženy s dokonalou pletí nikdy nedělají (a proto ji mají)
Český design: Kde najdete spoustu originálního oblečení, šperků i doplňků na jednom místě? Český design: Kde najdete spoustu originálního oblečení, šperků i doplňků na jednom místě?
Učíte děti myslet? Učíte děti myslet?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web