Autor:

Ananasová pohádka

Snadné
Těsto (dortová forma 22cm)
Vejce 2 ks
Cukr krupice 100 g
Olej 3 lžíce
Ananasová šťáva
z kompotu
6 lžíce
Polohrubá mouka 160 g
Prášek do pečiva 1/2 balení
Ananasový kompot
- okapaný
120 g
Tuk  
Kokos na vysypání formy  
Krém:
Šlehačka 1 kelímek
Pomazánkové máslo
bez příchutě
1 kelímek
Moučkový cukr 80 g
Vanilkový cukr 1 ks
Ananasový kompot
- okapaný
200 g
Dohotovení:
Šlehačka 1 kelímek
Vanilkový cukr 1 ks
Ztužovač šlehačky 1 ks
Ananas
-kousky
 
Ananasová pohádka

Postup přípravy:

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme šťávu z kompotu, olej, mouku a kypřidlo. Nakonec vmícháme kousky ananasu a sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě dorůžova, vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit. Po upečení necháme vychladnout a prokrojíme na dvě části.

Krém: Smetanu si vyšleháme, pak přimícháme pomazánkové máslo s cukry a nakonec zlehka vmícháme okapané ananasové kousky.

Do dortové formy dáme prokrojený plát korpusu, na který naneseme náplň a uhladíme. Zakryjeme druhou polovinou korpusu, lehce přimáčkneme a na vršek korpusu naneseme vyšlehanou smetanu s cukrem a ztužovačem, uhladíme. Dáme do chladna proležet, nejlépe do druhého dne. Nakrájenou pohádku dozdobíme kouskem ananasu a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 117 x
1
4.82 117 5 1
Reklama
Linecké sušenky Pusťte se do pečení! Klasické české cukroví Články z

Komentáře k receptu: Ananasová pohádka

Komentáře

  1. Andrea   09.09.2016 | 18:02 | reagovat |

    Vyborny a osvezujici.dekuji.

  2. šuty   26.06.2016 | 7:19 | reagovat |

    výborný :-* :-P

  3. Hani   10.01.2016 | 14:11 | reagovat |

    Výborný dezert a nic těžkého to vůbec nebylo, děkuji za recept.

  4. Jiřina Holíková   05.11.2015 | 22:10 | reagovat |

    Famozní šťavnatý dortík. Přemýšlím o tom, že bych ho udělala i na vánoční svátky místo štoly, která se mi minulý rok vůbec nepovedla.

  5. Pavel   19.02.2015 | 11:43 | reagovat |

    Skvele, jednoduche a krasne.. zvladne to opravdu kazdy. Mam vetsi formu (cca 27cm), tak jsem vsechny ingredience pouzil 1,5 - 2 x. Pokud mate cerstve ovoce, tak je chut vyraznejsi a testo nebude tak vlhke jako s kompotem ci konzervou, ale delal jsem z konzervy s ananasem i hruskou a je to taktez vynikajici (850g konzerva je akorat na vetsi dort). Jen nikdy nevim spravnou teplotu na korpus. Sice mi trochu vyskocil, ale predstavoval bych si jej naducanejsi. Pekl jsem na 160 stupnu. :-)

1 2 3 4 5 ... 7 ... 9 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web