Krkonošská pohádka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Základ
    • 750
      g brambory vařené
    • 500
      g kysané zelí
    • 0,3
      kg mleté maso
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • tuk sádlo nebo olej
  • Na zalití
    • 1
      dl mléko
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, trochu podlijeme a dusíme asi 20 minut. Uvařené brambory nakrájíme na plátky - tenčí. Mleté maso promícháme se solí a pepřem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek (vše podle chuti). Pekáč dobře vymažeme tukem a na dno rozprostřeme mleté maso, pak podušené zelí a nahoru dáme brambory. Povrch omastíme sádlem, dáme trochu zapéct - tak 15 minut, vyjmeme a zalejeme mlékem s rozkvedlaným vejcem a zapečeme, až brambory zezlátnou.
Zařazení: Maso Mleté
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • bowler1
    bowler1 |

    9. 9. 2016 15:35

    Vše jsem udělat x3 aby byl plný pekáč.A ještě že tak,jinak by byla rvačka.

  • jmuell1
    jmuell1 |

    15. 2. 2013 20:59

    Skutečná mňamka. Žádné složitosti, žádné postávání a poskakování kolem kamen a přitom naprosto výtečné. Manžel si pochutnával!

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    21. 1. 2009 15:54

    Dnes jsem uvarila k obedu,moc dobre,chutnalo nam.Pridala jsem trochu kminu jak do masa ,tak na brambory.Davam 1.

  • Jarka L.
    Jarka L. |

    17. 5. 2008 12:25

    Vážně výborné! Přítel, který jen tak něco nepochválí mě "sprdnul", že je toho tak málo. Slovo famózní používá taky málo kdy. V tomto případě se tak stalo. Během tří hodin snědl skoro celý plech postupným uždibováním. Určitě brzo budu dělat znovu. Doporučuji a děkuji za skvělý recept.

  • Anonym
    Anonym |

    5. 4. 2008 12:45

    Tak jsem zkusila tenhle zapomenutý recept a musím říct,že jsme si pochutnali.Výborné!!!

  • Petr Matuška
    Petr Matuška |

    13. 2. 2006 16:00

    před chvilí jsme dojedli.Je to vynikající,na česneku jsem nešetřil.Určitě zopakuji.

  • Martina S.
    Martina S. |

    9. 2. 2006 17:33

    Děti se nejdříve nedůvěřivě dívaly a říkaly, že to jíst nebudou (kysané zelí nikdy nechtějí), ale nakonec ochutnaly a talíře vybraly do posledního kousku zelíčka, masa i brambor. U manžela také velký úspěch. Myslela jsem, že zbyde i na zítra, ale nevypadá to tak.

  • Helena Papežíková
    Helena Papežíková |

    31. 1. 2006 19:48

    Mooooc dobré, opravdu lahoda, snědly jsme to celé jen s manželem. Dobrota, dávám jedničku

  • Naďa
    Naďa |

    31. 1. 2006 11:10

    Maso se dává syrové.A teď jsem si všimla,že mám v ingrediencích napsáno jen 500 g kysaného.Rozumí se zelí.Prosím o doplnění.Děkuji.

  • marie krejzarova
    marie krejzarova |

    30. 1. 2006 20:27

    To maso se orestuje?Nebo se dá syrové?