Ananasová čína

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřové maso (nejlépe svíčka, může být i kuřecí)
    • ananas (kompotovaný, nejlépe kostičky)
    • med
    • kečup - jemný
    • hořčice (může být i kremžská)
    • sojová omáčka
    • worcestrová omáčka
    • tymián
    • rozmarýn
    • sůl
    • pepř mletý
    • pórek
    • paprika
    • mrkev
    • olej
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme smícháme s 2 lžícemi medu, 1 lžící kečupu, 1/2 lžící hořčice, trochou sójové a worchestrové omáčky, zakápneme olivovým olejem a necháme rychle zatáhnout na pánvi. Přidáme trochu tymiánu a rozmarýnu, zakápneme citrónem, podlijeme trochou vody nebo ananasové šťávy a necháme pod pokličkou dusit. Mezitím na druhé pánvi na troše oleje orestujeme na tenká kolečka nakrájenou jednu mrkev, trochu také nadrobno nakrájené papriky a půl plechovky ananasu, přidáme 1/2 lžíce medu, špetku rozmarýnu a tymiánu a zakápneme citrónem. Když je maso měkké, smícháme s orestovanou zeleninou, můžeme přidat trochu kečupu, aby se vytvořilo více omáčky.
2
Podáváme nejlépe s čínskými nudlemi, které na závěr vaření přidáme přímo do pánve a smícháme s masem.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Renata
    Renata |

    27. 2. 2016 15:10

    Skvělý recept, jenom si myslim že špinit 2 pánvičky je zbytečný. Já to hodila všechno do woku a ještě jsem přidala bambusove kličky :-*

  • Renata
    Renata |

    26. 2. 2016 21:07

    Já teda nevím ale osobně používám velká písmena když chci něco zdůraznit :-P

  • Alenka
    Alenka |

    8. 4. 2014 22:02

    Pro ty, kteří shánějí potřebné ingredience mohu doporučit eshop www.prosteasijske.cz našla jsem zde vše, co jsem sháněla :-) <3

  • zmije.com
    zmije.com |

    21. 5. 2013 21:16

    někdy to zkusím,určitě na to nezapomenu. a medu bych dal tak 5 lzic.děkuji :-)

  • Kuchtíci K.K.
    Kuchtíci K.K. |

    10. 3. 2013 16:06

    chutné :)

  • Romča
    Romča |

    26. 2. 2013 12:04

    Stála za houby a to jsem postupovala přesně podle receptu, ananas v číně není nic pro nás :-S .

  • Petr.87
    Petr.87 |

    26. 11. 2012 20:27

    Dodrý, rychlý, jednoduchý..

  • evulka
    evulka |

    17. 11. 2012 07:54

    výborný :-)

  • Přemek
    Přemek |

    28. 9. 2011 19:19

    je to dobre :-|

  • LiliRipp
    LiliRipp |

    21. 9. 2011 11:51

    Taky chválím :-) :-)

  • Tess
    Tess |

    22. 8. 2011 15:05

    trosku na hlavu ne?

  • kikinka251
    kikinka251 |

    15. 4. 2011 20:42

    Moc mi no nejelo :-$

  • Misa
    Misa |

    20. 12. 2010 11:11

    A kdy se dává ten pórek?

  • Monika Švecová
    Monika Švecová |

    21. 2. 2010 13:47

    Výborný recept. Moc nám chutnalo a můžeme jen doporučit. Manžel snědl i mrkev, ačkoliv ji v jídle moc nemusí. Nedochutila jsem worchestrem, takže si s námi pochutnaly i malé dětičky, kterým nasládlá chuť moc chutnala.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    9. 12. 2009 18:29

    Michale, prosím, nekřič na nás.... (na netu se psaní velkými tiskacími písmeny považuje za křik či řev...)

  • michal jakouš
    michal jakouš |

    9. 12. 2009 13:52

    TAKTO JE OPRAVDU GURMÁNSKÝ ZÁŽITEK

  • Marcela Maternová
    Marcela Maternová |

    29. 7. 2009 13:01

    sice jsem ve vaření spíše začátečnice,ale tento recept se mi povedl na jedničku, je velmi chuťově příjemný a s nudlemi je to skutečná bašta!:-)

  • Daniela Trněná
    Daniela Trněná |

    5. 2. 2009 22:12

    Vynikající. Akorát podlité s anansovou šťávou je to moc sladké. Příště vodu a trochu míň medu. Jinak mňamka velká :o))

  • Ivona Novotná
    Ivona Novotná |

    15. 12. 2008 12:18

    Super mňamka! Manžel nemá rád moc kečupu tak jsem to zahustila vodou z rýže a i tak to bylo super!!! Díky za typ!!!

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    21. 11. 2008 18:53

    Opravdová mňamka-moc nám chutnalo,třeba ještě tak přidat žampionky na doladění,ale jinak fakt bájo :-)

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    17. 2. 2008 22:52

    Můj dospělý syn miluje podobné recepty. Je mu jedno jak se recept jmenuje a jestli jsou ingredience čínské nebo české. Důležité, že chuťovým buňkám šmakuje. Hořčici a kečup bych vůbec nevynechávala. Dodá masíčku tu správnou chuť a aroma. Syn zbaštil celý kastrol a za super recept posílá velikánskou 1.

  • Anonym
    Anonym |

    20. 1. 2008 11:34

    Podobný recept najdete v upraveném receptě Panenka s ananasem v hodnocení v úpravě dole.Nebo recept Mořské ovoce exotika.

  • Luboš
    Luboš |

    2. 9. 2007 12:33

    Výborný recept.

  • Martina Dvořáková
    Martina Dvořáková |

    18. 8. 2007 10:47

    Naprosto úžasné a jak říká Standa, čínské nečínské, jednoduše super recept !!! Jako příloha je dobrá i rýže, ale nudle jsou lepší.:-)

  • Anonym
    Anonym |

    12. 7. 2007 22:24

    to kamil: radsi kecup, nez skrob. :-!

  • Michal Pohl
    Michal Pohl |

    11. 7. 2007 17:03

    Opravdu vynikající, celá rodina si pochutnala

  • Alex
    Alex |

    3. 7. 2007 09:07

    Vypada to dobre, jdu to dneska zkusit.. me to urco bude chutnat...:)

  • Martin Kacerovsky
    Martin Kacerovsky |

    9. 6. 2007 14:09

    je to fakt super, moje prvni jidlo ale kdyby jste videli ten ohlas, no neskutecne. Diky moc za ten recept.

  • Standa Jirásek
    Standa Jirásek |

    13. 3. 2007 15:31

    Čínská, nečínská, je to perfektní recept. Dělal jsem to tuto neděli a všichni pěli chválu.

  • Andy
    Andy |

    20. 12. 2006 23:44

    To je uplne jedno jestli cinska kuchyne zna ty prisady nebo ne, hlavne ze ten recept je vynikajici a jedno jak si to kdo nazve!!!

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    7. 11. 2006 22:47

    Čínská kuchyně nezná hořčici, tymián, rozmarýn. Ty pocházejí ze Středomoří. Kečup je produkt poblbaných američanů. Pokud chceš omáčku zahustit, tak se to dělá rozmočeným škrobem. Když uvedené suroviny vynecháš, mrkev a papriku nakrájíš na tenké nudličky, bude to taky dobré a hlavně se to začne blížit čínské kuchyni.